Pioli: “Vi hör hemma i Europa, vi är ett topplag”

Stefano Pioli tog till presskonferensen för att tala om den viktiga matchen som väntar imorgon mot Cagliari. En vinst hade inneburit en kvalifikation för Champions League men Cagliari är minst lika sugna på att vinna matchen för att hålla sig kvar i Serie A. Idag leder de bara med ett poäng över Torino som ligger på en 17:e plats efter förlusten mot Spezia idag.

— Förra veckan var verkligen en motiverande push för oss. Morgondagens match hade varit ett perfekt avslut på den här packade veckan som vi tagit oss igenom. Vi höll en bra balans på planen och vi måste ta med detta till matchen imorgon. Cagliari kommer spela en viktig match imorgon och de har många bra spelare i sin trupp, det kommer inte bli en enkel match för oss.

Matchen mot Cagliari kan innebära en kvalifikation till CL vid en vinst och hade varit ett viktigt steg för framåt för Milan:

— Milan hör hemma i Europa och klubbens historia tyder på inget annat. Faktumet att Milan inte har spelat i Champions League under denna långa period ökar förväntningarna och pressen på oss. Vi är en topp klubb och vi har kämpat hårt för att behålla den titeln. Här i Milan känner jag att jag anlände på rätt plats vid rätt tidpunkt. Här tar vi allt på högsta allvar, något som jag värderar högt.

Förlusterna mot Sassuolo och Lazio var en väckarklocka för spelarna och sedan dess har Milan samlat ihop sig tre raka vinster, varav en var en historisk vinst borta mot Juve:

— Vi har aldrig slutat tro på oss själva, detta trots förlusterna. När laget har en stabil grund så är det betydligt enklare att ta starta om och ta nya steg framåt. Mitt mål är att alltid hålla en hög beslutsamhet. Jag har haft individuella diskussioner med några spelare och talat inför hela gruppen. Nu har laget vuxit mycket; Leao, Krunic och Meite var viktiga för oss när vi ville stänga vinsten mot Torino. Även Dalot har vuxit mycket. Jag pratade med Leao och gratulerade honom på assisten till Rebic, för inte allt för längesen hade han nog missförstått min gest till honom.

Pioli gav en uppdatering på Zlatans skada, nu efter att han officiellt kommer missa EM med Sverige i sommar:

— Nyheterna var ändå positiva för oss. Han kommer genomgå en terapi och han kommer kunna återhämta sig till 100%. Efter skadan verkade han vara ganska avslappnad men jag vet inte vad skadan kommer innebära för det svenska landslaget och EM. Det är trist att han inte kommer finnas på planen med oss men hans närhet kommer vara viktig för laget.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen