Nocerino: “Muntaris icke-mål ändrade Milans historia”

Nocerino säger att det ökända spökmålet var en incident som ändrade på hela Milans framtid.

Spökmålet hände under en match som slutade 1-1 mot Juventus den 25 februari 2012. Hade Milan gjort mål hade man kunnat distansera sig mot Juventus i kampen om Scudetton.

Juventus vann till slut Serie A den säsongen och just det där målet, när Muntaris boll var inne och Buffon grävde ut den, var ett av startskotten till målkamerors intåg i ligorna.

— Det var inte efter matchen som alla blev galna. Det var direkt efter målet. Helt otroligt, det var ett solklart mål. Buffon var bakom mållinjen när han grävde ut bollen, sa Nocerino till The Italian Football Podcast.

— Det här målet ändrade hela Milans historia. Hade det bara blivit ett godkänt mål så hade Milan vunnit Scudetton. Våra bästa spelare, Zlatan och Thiago Silva, hade inte lämnat klubben under sommaren som kom.

— Milan hade då kunnat spendera på ännu mer stora spelare och vi hade kunnat fortsätta vinna under lång tid framöver. Hade vi vunnit den där Scudetton så är jag säker på att de aldrig hade lämnat.

Som vi vet är Ibrahimovic tillbaka och Nocerino sa vad han tror om resterande matcher.

— Milan har sprungit, sprungit och sprungit under ett år och nu är de nere på reserverna. Jag hoppas verkligen att de kan få till en sprint nu eftersom Champions League kommer vara enormt viktigt för Milan.

— Ny coach och nya spelare. Några av det yngre spelarna kommer vara grymma i framtiden men just nu har de inte rutinen.

— Juve och Milan kommer få det svårt. Napoli och Atalanta har bra matcher kvar och ett mycket enklare schema. Matchen mellan Juventus och Milan kommer att vara som ett play-in till Champions League.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen