Redaktionens spelarbetyg: AC Milan – Sassoulo

Milan är fortsatt en besvikelse på San Siro, idag förlorar man mot Sassoulo efter att man haft kontroll över matchen långt in i andra halvlek. Matchen slutar 1-2 och Milan tappar oerhört viktiga poäng i kampen om CL. Betygen från matchen finner ni nedan.

Donnarumma 5.5 Släpper visserligen in två mål idag, men kan inget göra på de målen. Är i övrigt stabil och gör det han ska.

Dalot 4.5 Ersätter Theo som vänsterback idag och gör inget märkvärdigt överhuvudtaget, båda målen kommer dessutom från hans sida. Bidrog inte med så mycket i offensiven, gör inte bort sig men måste höja sig om han ska köpas loss enligt mig.

Tomori 4.5 Blir lurad vid Sassoulos 1-2 mål så det heter duga, det är knappt en fint och där måste Tomori följa med spelaren istället för att han nu går ner likt en innebandy-spelare vid frislag. Tyvärr blir det misstaget matchavgörande och därav betyget.

Kjaer 5 Gör en ok match, men försvarsspelet idag var överlag mindre bra från firma Kjaer-Tomori. Kan och ska vid 1-1 målet vara närmare anfallaren i Sassoulo som enkelt stöter in 1-1 från nära håll.

Calabria 5.5 Tillbaka efter en månads frånvaro drygt, är bäst i backlinjen trots att ha varit borta länge, sliter och ger verkligen allt i alla lägen både offensivt och defensivt. Har ett stort Milan-hjärta.

Meite 5 Gör egentligen det han ska, har inga större krav på Meite. Men han är både en och två nivåer ner i kvalitet jämfört med Bennacer och det märker framförallt i en match som denna då vi har flera fina kontringslägen men Meite slarvar mycket med passningsspelet sista 1/3.

Kessie 5.5 Är stabil och täcker stora ytor och gör en stor arbetsinsats som vanligt. Har någon halvchans som Kessie kan göra det bättre på men i överlag godkänd idag, inte mer.

Hakan 6.5 MOTM Gör ett fint mål idag. Och förutom målet såg vi den gamla Hakan idag, han stod bakom allt i Milans offensiva spel. Hade några fina skott som kunde resulterat i mål med lite tur. Milan faller ihop totalt när Hakan byts ut.

Saelemakers 6.5 Har en fin assist till Hakans mål som ger 1-0 för Milan. Utöver detta så är Alexis en riktig energiknippe idag, gör en otroligt fin första halvlek, tröttnar helt förståeligt lite i andra efter att ha slitit och täckt stora ytor. Blir bara bättre och bättre.

Rebic 5.5 Är godkänd idag, försöker och visar vilja idag. Hade Leao varit lite mer skärpt i sitt passningsspel idag hade Rebic minst haft ett friläge. Gör det han ska.

Leao 5 Slarvig i sitt passningsspel, hade han haft mer skärpa där hade lagkamraterna haft bra lägen att göra mål. Tycker ändå att Leao visar mer vilja idag och kommer loss vid några tillfällen och det blir halvfarligt. Måste dock höja sin lägstanivå, men det kommer med erfarenhet.

Avbytare & Tränare

Rade Krunic För lite speltid för att betygsättas

Mandzukic För lite speltid för att betygsättas

Diaz För lite speltid för att betygsättas

Castillejo För lite speltid för att beygsättas

Kalulu För lite speltid för att betygsättas

Pioli 3 Den här förlusten får Pioli ta på sig. Leder man med 1-1 och möter ett Sassoulo som bara byter in offensiva spelare så är ledningen skör. Då kan man inte byta Hakan som stod bakom allt i Milans offensiv. När Hakan byts ut så tappar Milan allt och när Sassoulo gör 1-1 har vi inget offensivt hot kvar i matchen egentligen. Sedan kommer alla byten försent också som grädde på moset.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer