Pioli: “Vi kunde avgjort matchen redan i första halvlek”

En otroligt viktig hemma seger, både för Milan och för tränare Stefano Pioli i Zlatans frånvaro. Leao fick hålla i taktpinnen tillsammans med Rebic, Calhanoglu & Saelemaekers.

Det började bra för Milan. 13 minuter in i matchen kunde Ante Rebic göra sitt 6:e mål för säsongen och gav Milan ledningen 1-0. Men Milan skulle inte få sina vila. I minut 37′ kunde Mattia Destro stånga in 1-1 med en dålig markering från Tomori. Sen kom kallduschen i minut 68′, 2-1 till Milan och Genoa får ett självmål via Scamacca.

— Vi alla vet att vi har tydliga och viktiga mål att nå. Vi är alla medvetna om att kommande matcher kommer att vara tuffa. Vi slarvade mycket, vi kunde avgjort matchen redan i första halvlek men det viktigaste var hur laget presterade på planen och med rätt inställning.

— Motståndarna stängde ut oss på vänstra sidan mycket mer så vi spelade hårdare på högra sidan. Sen vet vi att Rebic är mer som en andra anfallare än ytterspelare. Han ger oss mycket och han serveras oss fin kvalité. Han lyckades med ett mål från en mycket svår tekniskt vinkel.

— Vi har inte riktigt krigat för scudetton på ungefär 3-4 matcher, Inter har tagit för många poäng. Det vore exceptionellt om Milan kunder återvända till Champions League. Vi är trotts allt det 3:e yngsta laget i Europa.

— Vi måste vässa tänderna igen för att kamma hem slutresultatet. Vi måste slå stora lag som Juventus, Napoli, Atalanta & Lazio. Det kommer att vara tuffa matcher framför oss och det börjar redan nu mot Sassuolo på onsdag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen