Pioli: “Vi agerade svagt”

Redan från start visade Sampdoria vilken takt det skulle vara på matchen. De hade mycket bollkontroll och spelade med hög press och kontrollerade den första delen av matchen. Milan tog sig successivt mer in matchen men sen kom kallduschen, 0-1 efter 57 minuter. Här kommer Piolis ord för Milan TV.

Om matchen:

— Vi gjorde det mer komplicerat än vad det skulle ha varit. Vi bemötte matchen med en dåligt inställning och vi agerade svagt. Vi gjorde för lite för att kunna vinna matchen. Inte ens om Kessie hade gjort mål i slutet hade vi gjort tillräckligt. Vi spelade mindre taktiskt idag och var inte lika hungriga. Det känns som om vi har tappat vår rytm, vår takt. Det är väldigt svårt för mig att vara glad, även om vi fick med oss 1 poäng. En sådan match måste vi spela mer kontrollerat, mer intensivt och med mer kvalité. Alla är missnöjda med resultatet och inställningen, vi måste hitta tillbaka till rätt spår.

Om Hauge:

— Jag hoppas verkligen att hans mål kommer att ge honom mer självförtroende. Han fick med sig ett väldigt viktigt mål idag, både för sig själv och för laget. Jag tror att hans mål idag gör att han kan tro mer på sig själv och vad han är kapabel till.

Om laget:

— Jag försökte ta rätt beslut innan matchen. Vissa av spelarna har spelat mycket för sina hemländer under Serie A uppehållet. Efter en match som denna så måste vi vara kritiska. Laget visade inte sin högsta nivå.

Om Saelemaekers:

— Jag tror att Alexis har rätt kvalité för att kunna lyckas som ytterback. Jag tänkte att under denna match skulle vi kunna attackera mer från kanten vilket skulle göra oss mer farliga och vara mer offensiva.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen