Officiellt: Superligan kommer bli av

Det har varit mycket rykten om denna liga sedan några år tilbaka. Kommer den skapas eller inte? Svaret fick vi igårkväll att den blir nu av skriver flera stora medier runtom i Europa.

Superligans tilltänkta president sägs bli Florentino Perez från Real Madrid och han gick inatt ut och sa:

Vårt ansvar som stora klubbar är att möta fansens önskningar.

I det pressmeddelande som gick ut vet vi nu dessa detaljer:

  • Den nya ligan ska spelas mitt i veckorna, precis som CL och EL.
  • Tolv klubbar är grundare och det är Real Madrid, Milan, Barcelona, Juventus, Inter, Atletico Madrid, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City och Tottenham.
  • Ligan ska bestå av 20 lag. Ryktas om att ytterligare tre klubbar ska ansluta sig och bli s k grundare. Då kommer fem lag till ha möjligheten att tillhöra ligan baserat på hur de presterat säsongen innan.
  • Lgans första matcher är redan tänkta att spelas i Augusti och man ska dela upp allt i två grupper bestående av tio lag. Man möter varandra hemma och borta och de tre bästa i varje grupp går till kvartsfinal. Medans fyran och femman möts i ett play-off om de två sista platserna till kvartsfinalen. Finalen kommer avgöras på neutral mark, annars är upplägget detsamma som i dagens CL.

Det har varit mycket skriverier och UEFA har på morgonen gått ut och tagit starkt avstånd från detta som väntat. Klubbarna som ligger bakom denna Superliga vill fortsätta spela i de inhemska ligorna och man säger sig vara beredda att samarbeta med FIFA/UEFA för fotbollens bästa och att utveckla den. Dock kommer i nuläget alla spelare som spelar i “utbrytarligan” inte ha möjlighet at spela varken EM eller VM.

Enligt uppgifter så ska de klubbarna som nu skapar ligan få 3.5 miljarder euro för att kunna finansiera satsingarna samtidigt som de ska täcka förlusterna och uteblivna intäkter pga covid-19.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen