Kalulu: “Det är inte okej att inte vinna på San Siro på två månader”

Pierre Kalulu kom som fri transfer förra sommaren från Lyon och gör sitt första år som proffs på A-lagsnivå. Kalulus insatser första året på A-lagsnivå får anses som godkända men större krav kommer komma  ju längre tiden går. I en intervju med Milan TV uttalar sig Kalulu om första säsongen i Milan och även om Genoa hemma på Söndag.

– Jag kommer bara att fortsätta utvecklas, när du spelar på den högsta nivån så lär du dig massor med saker hela tiden. Jag försöker verkligen bli bättre och jag hoppas att folk ser detta.

Första säsongen är väldigt viktig som fotbollsspelare på A-lagsnivå, allt är verkligen nytt och på en helt annan nivå, det är en väldigt speciell känsla att vara mitt i sin första säsong just nu.

Jag tycker min första tid har varit bra, jag har fått en hel del speltid. Det har varit speltid på två olika positioner och dessutom i viktiga matcher, tror det kommer gynna mig i framtiden.

Kalulu pratar även om kvaliteten i laget samt konkurrensen som finns i truppen.

Oavsett om det är match eller träning så visar gruppen alltid karaktär, mod, styrka och vilja att alltid vinna. En annan styrka vi har är att vi under svåra perioder verkligen är starka som grupp och håller ihop i både vått och torrt.

Kalulu nämner även att Pioli har varit en stor hjälp under hans första tid i Milan och tackvare det känner han en trygghet att utvecklas i lugn och ro.

Piolis största styrka i mina ögon är att han alltid har en sån närvaro bland alla spelare, han ser till att de syns och finns och det är otroligt viktigt att man känner att vi är ett. Och det får han verkligen alla att göra.

Hans passion på och utanför planen sprider sig tll övriga gruppen. Han är även bra på att få spelares självförtroende att aldrig svikta utan att man alltid ska ha en tro på sig själv i allt man gör. Vi vet exakt vad han vill och vilka krav han har på oss. Pioli är extremt tydlig.

Kalulu hann även prata om Söndagens viktiga match mot Genoa hemma, matchen borta mot Genoa slutade 2-2 där Kalulu gjorde ett av målen.

Det är väldigt viktigt att vi börjar vinna hemmamatcherna, att inte vinna en hemmamatch på två månader är inte normalt och absolut inte okej. Vi kommer göra allt i vår makt att ändra på detta mot Genoa.

Men det kommer inte bli enkelt och alla måste göra jobbet då Genoa är ett svårspelat lag. Men målet är att alltid vinna allt på San Siro.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen