Bennacer: “Det var länge sedan jag kände mig så här bra”

Ismael Bennacer har länge varit gjuten i Milans startelva, men den här säsongen har skador gjort att han endast har spelat 12 av de 28 matcherna som har spelats i Serie A hittills. Men nu är 23-åringen tillbaka. I intervjuer med Sky Sport Italia och Reuters berättar Bennacer att han känner sig mer redo än på länge, och förklarar att man fortfarande siktar på förstaplatsen i tabellen. Han berättar även om vilken betydelse Zlatan Ibrahimovic har haft för klubben sedan han anlände i januari 2020, och hur hans framtidsplaner för karriären ser ut.

– Jag spelade 60 minuter i den andra matchen med Algeriet (5-0-vinst mot Botswana). Det var länge sedan jag kände mig så här bra. 

Milan ligger på en andraplats i Serie A efter 28 spelade omgångar, sex poäng bakom Inter, som dock har en match mindre spelad. Med endast tio matcher kvar att spela, är chanserna att komma ikapp Inter små, men Bennacer berättar att han och laget inte har gett upp drömmen än. 

– Det är tio matcher kvar, och jag, precis som alla andra, kommer ge 200 procent. Det här är de sista stegen för att nå någonting stort. Vi spelar för att komma etta, inte tvåa eller trea. Vi vill komma på en så bra placering som möjligt, och sen får vi se var vi slutar någonstans. 

Till Reuters berättar även Bennacer om hur Zlatan Ibrahimovics intåg i Milan har påverkat hela klubbens mentalitet. 

– Alla känner honom och vet vad hans mentalitet är. Han är en vinnare. Vi hade kanske inte den erfarenheten som han tog med sig hit, så det är bra för oss unga spelare. Nu vill vi vinna på samma sätt som han vill vinna. 

– Till och med nivån på träningarna är bättre. På träningar vill vi vinna, och det var han som tog med sig det hit.

Bennacer avslutar intervjun med Reuters genom att berätta om hans planer för framtiden. Han har ett kontrakt med Milan som sträcker sig till den 30 juni 2024, men ändå har flera klubbar ryktats vara intresserade av att värva 23-åringen. 

– Jag älskar italiensk fotboll och jag har utvecklats mycket här. 

– Jag tycker om utmaningar, så kanske kommer jag testa en ny liga. Men just nu känns det bra i Milan. Vi har ett bra projekt och jag är glad över att vara här. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen