Uppgifter: Milan intresserade av ung PSV-anfallare

Milan har just nu två renodlade centrala anfallare i A-lagstruppen, Zlatan Ibrahimovic och Mario Mandzukic. Ingen av de är dessutom purunga, även om Ibrahimovic sägs bli bättre ju äldre han blir. Enligt Calciomercato vill nu Milan värva en tredje anfallare till nästa säsong.

Det handlar om den 22-årige Donyell Malen från den nederländska klubben PSV Eindhoven. Milan ska se nederländaren som klubbens framtida anfallare, men samtidigt en spelare som kan producera mål redan nu. Malen har gjort 14 mål och sex assist på 23 ligamatcher, varav 17 från start. Med det ligger han tvåa i Eredivisies skytteliga, dock hela nio mål efter Giorgos Giakoumakis på förstaplatsen.

Intresset ska däremot inte vara utan konkurrens skriver Calciomercato. Även de regerande mästarna i Premier League Liverpool ska vara intresserade av att värva 22-åringen. Han uppges vara värd ungefär 30 miljoner euro. Dock har han ett kontrakt i PSV som sträcker sig ända fram till den 30 juni 2024, som kan öka priset ytterligare. Något som också är värt att nämna är att Malen representeras av agenten Mino Raiola.

En eventuell värvning av Donyell Malen skulle inte innebära att Zlatan Ibrahimovic och Mario Mandzukic skulle lämna klubben. Om Milan kvalificerar sig för Champions League, kommer Mandzukics kontrakt automatiskt förlängas till den 30 juni 2022. Ibrahimovic förväntas också förlänga sitt kontrakt efter säsongen, då svensken har bevisat att han fortfarande kan prestera på den högsta nivån. Dock kommer det skador med åldern, som har visats den här säsongen, då Ibrahimovic har missat hela elva av de 25 ligamatcher som har spelats på grund av skador. Men just därför vill nu Milan få in en tredje anfallare som kan avlasta när det skulle behövas nästa säsong.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen