Milanlednings sommarplaner: kontraktförnyelser och rekryteringar

Planerna för vad som väntas för Milans ledning blir mer klara. Frågorna kring vilka spelare som stannar kvar blir mer självklara av prestationerna på planen samtidigt som det blir mer tydligt för vilka spelare som kommer lämna i juli.

Anfallet:

Under januarifönstret hade Maldini och Massara i mål att förstärka offensiven med en anfallare, Pietro Balzano Prota menar att detta fortsatt är ett område som ledningen vill förstärka i sommaren. Med tillkomsten av Mario Mandzukic uppfattades det som att hans kontrakt hade en klausul som innebar en automatisk kontraktförnyelse om Milan skulle nå Champions League-spel i år. Antonio Vitiello på MilanNews förklarar istället att kontraktet tyder på att ledningen kommer att överväga en kontraktförnyelse beroende på Marios prestationer under hans nu sex månader långa kontrakt. Han har länge varit skadad men förväntas vara tillbaka inom en snar framtid och kommer behöva bevisa sig själv för att stanna i rött och svart under de 10 sista matcherna för den här säsongen.

Till skillnad från Mandzukic tyder allt på att Zlatans framtid är klar, och den är i Milan menar Balzano Prota och Daniele Longo. Diskussionerna om ett nytt kontrakt kommer komma snart men Maldini har även ögonen öppna på att förstärka offensiven med ett nytt namn, varav Vlahovic är ett som ligger ledningen mycket nära förklara Pietro.

Mittfältet:

Med Brahim Diaz oklara framtid i Milan menar Vito Angele att Milan planerade att ersätta spanjoren med brasilianaren Otavio som hade anlänt på en Bosman deal i sommaren. Milan drog sig ut ur förhandlingarna och Otavio har visat att han vill stanna i Porto och nu har han tecknat ett kontrakt som håller honom kvar i Portugal till 2025. Sky Sports Matteo Moretto förklarar istället att Brahims framtid kommer att diskuteras mellan Milan och Real Madrid först i slutet av den här säsongen.

Milans primära mål för det kommande transferfönstret kommer vara en ytter som kan ockupera den högra sidan av planen säger Pietro Balzano Prota, med detta förklaras att Castillejos framtid osannolikt kommer vara i Milan. Vilka namn som Maldini och Massara har på sin lista har inte kommit ut ännu men Maldini har själv i en intervju med franska Telefoot utryckt sitt intresse för Marseilles Thauvin som ännu inte har förnyat sitt kontrakt som löper ut i sommaren.

Försvaret:

Bland de nyförvärv som Maldini gjorde i januari så är Tomori det namn som har varit mest övertygande på planen. Både supportrarna och ledningen vill ha kvar honom i sommar och Milan kommer inom några veckor påbörja arbetet med Chelsea för att göra hans flytt permanent menar Vitiello.

Ett annat lån ifrån England som troligtvis har en längre framtid i Milan är Dalot. Vito Angele berättar att Milan vill förlänga hans lån med ytterligare ett år innan de bestämmer sig för att behålla honom. Solskjaer har själv visat sitt nöje med portugisens utveckling men Diogos framtid är fortfarande i fråga varav om den är i Italien eller i England.

Kontraktförnyelser:

Trots de långa förhandlingarna mellan Calhanoglu och Milan angående hans nya kontrakt har Hakan givit sitt ord till Maldini, och det är att han vill stanna i Milan menar Vito Angele. Turkens agent, Stipic, har setts vid Casa Milan flera gånger under de senaste månaderna och förhandlingarna för hans nya kontrakt pågår i full fart med förhoppningarna att en lösning kommer hittas snart.

Donnarummas kontraktsituation är tvärtemot Calhanoglus mycket mer komplicerad. Vito Angele förklarar att de två parterna ännu inte har hittat någon lösning på situationen men spelaren har uttryckt att han vill stanna. Trots Raiolas stränga krav så kan inte en spelare lämna en klubb rent utav en agents vilja. Känslan är att han kommer stanna upprepar Vito men Milan har redan tankarna på ett annat namn om Gigio inte stannar, och det ska vara i Lilles Mike Maignan enligt L’Equipe.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen