Officiellt: Maurizio Ganz har förlängt sitt avtal till 2022

Maurizio Ganz blir kvar som damlagets tränare ytterligare en tid. Maurizio Ganz har förlängt avtalet till 2022 meddelar AC Milan i ett officellt uttalande.

Maurizio Ganz började sin tid som tränare för damlaget säsongen 19/20 och har på 36 matcher lyckats vinna 27 matcher, spelat oavgjort fyra ggr, samt förlorat fem matcher. Säsongen 19/20 spelades inte klart pga Covid-19 och Milan slutade på en tredje plats. Denna säsong ligger Milan på en andra plats i ligan, man har tre poäng upp till ettan Juventus. Man har spelat 14 matcher hittils och man står på 13 segrar och en förlust.

Detta sa Ganz efter att ha skrivit på:

– Jag är väldigt glad efter att ha förlängt kontraktet med Milan och jag ser framemot att fortsätta bygga vidare på det vi började sen jag anlände till klubben.

Ivan Gazidis om att Ganz blir kvar:

– Jag är väldigt nöjd att vi kommit överens med Ganz om att förlänga avtalet, då vi tycker att hela tränarledningen har gjort ett utmärkt jobb resultatmässigt men även spelar en fantastiskt fin fotboll och vi tror att med Ganz vid rodret så har vi en väldigt ljus framtid för Milans damer.

Paolo Maldini hade också några ord om det hela:

– Ganz har bevisat sitt värde för laget där han har hjälpt laget att växa tackvare sitt moderna ledarskap och innovativa syn på hur fotboll ska spelas. Han har fått ihop laget till en väldigt stark enhet där individualister alltid sätter laget främst. Vi är väldigt nöjda och glada att Ganz stannar kvar hos oss och vi ser framemot att fortsätta resan ihop.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen