Inför: Hellas Verona – AC Milan

Vi har kommit till den 26:e omgåmgen i Serie A och denna gång åker Milan 17 mil österut för att ta sig an Hellas Verona i en otroligt svår bortamatch.

Milan:

Efter att ha vunnit en svår match mot Roma på bortaplan med 1-2 så trodde undertecknad att vi nu var ur formsvackan och att vi skulle rida vidare på den positiva vågen. Vi skapade många chanser för att vinna matchen med flera mål. I matchen mot Roma så skadade sig Zlatan, Hakan och Rebic. Rebic var återställd till senaste matchen mot Udinese medan Zlatan och Hakan missade den och förväntas inte heller vara tillbaka förrens tidigast mot Napoli hemma. Avsaknaden av en vinnare som Zlatan var enorm mot Udinese, den härliga pressen och glöden man såg mot Roma på Olimpico var som bortblåst mot Udinese, flera spelare var otroligt loja och  visade ingen vilja att vinna matchen överhuvudtaget och man hade tur som fick med sig en poäng. Med 13 omgångar kvar att spela så måste man kräva att kämpaglöden åtminstonde ska finnas där, hade Zlatan varit på plan är jag övertygad om att det som hände i den matchen aldrig hade hänt. Nog om det, vi fick trots allt en otroligt viktig poäng i slutet som kan bli avgörande när vi väl ska summera säsongen.

Inför matchen mot Hellas Verona borta så ligger vi fortsatt på en andraplats i serien, men Inter drar ifrån och vi är nu sex poäng bakom, samtidigt som konkurrenterna om platserna till Champions Leauge börjar närma sig. Vi har fyra poäng ner till Juventus (en match mindre) och Atalanta,  samt nu endast sex poäng ner til Roma som ligger femma i serien.

Tyvärr så kommer Zlatan, Hakan, Mandzukic och Bennacer missa matchen mot Verona, de beräknas tidigast vara tillbaka till matchen hemma mot Napoli den 15e Mars. Utöver dessa skador på viktiga spelare så kommer laget från en otroligt svag match sist, där man inte skapade någonting och det blir inte lättare mot Hellas Verona som är i en bra form och med en spelidè som t o m vaktmästaren på Bentegodi känner till i sömnen. Vi är dock seriens starkaste lag på bortaplan och nu är det dags att visa det igen.

Verona:

Verona kommer till matchen med en 0-3 seger borta mot Benevento, utöver detta så är Verona obesegrade i sina fyra senaste matcher, där man har två vinster samt två oavgjorda. Värt att notera är att Verona är ett väldigt starkt lag defensivt där man endast släppt in 27 mål i årets Serie A, det är bara Juventus och Inter som släppt in mindre mål än Verona. Framåt är man fullt förståeligt inte lika vassa, där har man mäktat med 34 gjorda mål, Veronas bästa målskyttar är två mittfältare och den som leder interna skytteligan är Antonin Barak på sex gjorda mål, strax efter ligger Mattia Zaccagni på fem gjorda. Hellas Verona är förra säsongens stora överraskningslag i Serie A, många trodde att andra året skulle bli det svårare året speciellt när man tappade spelare som var givna i elvan likt Kumbulla till Roma, Rrahmani till Napoli och Amrabat till Fiorentina. Men Kroaten Ivan Juric fortsätter att med små medel överraska och man har inför iår knappt spenderat något på marknaden utan man har lånat in spelare som Antonin Barak från Udinese t ex. Dyraste nyförvärvet inför säsongen är Adrien Tameze från Nice som kostade 3.5 miljoner Euro. Värt att nämna är att fd Milan-spelaren Kalinic spelar i årets upplaga av Verona men är just nu skadad.

Som ett resultat av sin goda defensiv befinner sig Hellas Verona just nu på på en åttonde plats i Serie A, man är endast sex poäng ifrån en plats i nästa års Europa Leauge. Man har hela 18 poäng ner till nedflyttningsplats, så Verona är ett lag som verkligen kommer kämpa om platserna till Europa Leauge så bra är dom. Inför matchen mot Milan så har Verona ett antal spelare skadade och dessa är: Kevin Ruegg, Marco Benassi, Nikola Kalinic och Ebrima Colley.

Snabba fakta:

  • Förra matchen lagen emellan som spelades på San Siro i November slutade 2-2
  • Milan har 10 vinster på senaste 12 bortamatcherna.
  • Senaste två matcherna för Milan mot Hellas Verona har slutat oavgjort. Veronas senaste vinst mot Milan kom 2017 där de vann med 3-0.
  • Hellas Verona är obesegrade i sina fyra senaste hemmamatcher.
  • När Milan tar ledningen i en bortamatch vinner man 81% av dessa matcher.
  • Milan har släppt in mål i alla sex senaste matcherna.

Serie A: Hellas Verona – AC Milan

Arena: Stadio Bentegodi

Avspark: Söndag, 7/3 kl. 15.00

TV: Cmore live3, Stream.

Domare: Daniele Orsato

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen