Pioli: “Vi saknade personlighet”

Det första mötet mellan Milan och Röda stjärnan i Europa League slutade 2-2 efter ett mål i slutminuterna ifrån det serbiska laget. Detta sade Pioli till Sky Sports om den oavgjorda matchen:

— Våran vilja hade inget med den här matchen att göra, vi saknade kvalitén för att göra ett tredje mål och stänga matchen. Nu snackar vi om en match som vi inte vann, en utkomst som vi förtjänade. När vi hade en man mer behövde vi göra bättre ifrån oss och inte släppt in ett till mål. Vi spelade våran match och visade både positiva och negativa drag. Vi var kompakta och kunde starta några kontringar, vi hade gjort rätt ifrån oss om vi hade lyckats vinna idag. Matchen var våran men vi kunde inte utnyttja faktumet att vi var fler på planen. Det är ett bra resultat när man tänker på att hemma matchen väntar oss nu. Matchen hade kunnat slutat mer positivt för oss men resultat är fortfarande bra.

Pioli förklarar att Milan inte befinner sig i en svacka trots de senaste resultaten i ligaspelet:

— Vi befinner oss i en viktig period både för vårat ligaspel och vårat Europa League-spel, vi var medvetna om detta och vi är tvungna att höja ribban. Vi har inte blivit sämre fysiskt, för några månader sedan saknade vi många spelare med långvariga skador. Vi behöver återhämta våran form, fysiskt mår vi bra. Ikväll vann vi inte på grund av att vi saknade personlighet under de viktiga tillfällena, inte på grund av att vi är fysiskt svaga.

Bennacer som kommer tillbaks ifrån en långvarig skada lämnade matchen med ytterligare en skada, Pioli uppdaterade oss med hans tillstånd:

— Bennacer är fortfarande väldigt öm efter sin skada. Vi trodde att vi hade gjorde allt för att undvika några risker men istället så kände han smärta under matchens gång. Det är synd för att han är en grabb som växer mycket som spelare och nu måste han hålla sig borta ifrån spel igen. Jag tycker verkligen synd om honom.

Pioli har onekligen fokus på söndagens derby mot Inter som kan anses att vara en sprint om vilket lag som kommer ta hem Scudetton i år.

— De senaste derbymatcherna har varit väldigt jämna med många mål. Den här gången tror jag att det lag som försvarar bäst och inte släpper in några mål kommer ta hem matchen. Vi har våra karaktärsdrag och Inter har sina. Just nu är vi väldigt lika nivåmässigt, vi vill vara väl förberedda och göra bra ifrån oss på söndag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer