Pioli: “Det blir en svår match som tyvärr spelas utan publik”

Milan har vacklat lite de senaste matcherna med två vinster och två förluster i ligan. Nu är det dags för Europa League-slutspel och motståndaren är serbiska Crvena zvezda (Röda stjärnan). Detta hade Pioli att säga inför matchen.

Framgångar i Europa och morgondagens motståndare?

– Vi är glada över att få chansen att återigen spela i Europa och vi vill prestera även här. Laget måste visa samma vilja imorgon som vi gjorde mot Rio Ave (ni minns straffläggningen reds. anm.). Detta markerar början på en viktig del av säsongen och vi måste ta oss förbi många hinder på vägen för att nå våra mål. Röda stjärnan är ett bra lag som är på god väg att vinna den serbiska ligan. Det blir en svår match som tyvärr spelas utan publik.

Matchen mot Spezia?

Vi har analyserat matchen mot Spezia och lägger nu allt fokus på Europa League. Mot Spezia hade det varit värre om vi förlorade hemma i Milano, men det gjorde vi inte.

Truppen?

Mandzukic? Han är ett proffs och han har anpassat sig väl. Rytmen och konditionen blir bättre för varje dag och han är redo att spela. Zlatan? Han kommer att tas ut i truppen.

Även Rade Krunic deltog på presskonferensen och detta hade han att säga.

Röda Stjärnan är det starkaste laget i Serbien och det finns också ett starkt historiskt band mellan dem och oss. Som barn följde jag Röda Stjärnan och även den serbiska ligan. Jag är ett proffs och har också alltid drömt om att spela för Milan. Det ska bli kul att spela i Belgrad. Vi måste gå ut och visa pondus och medvetenhet imorgon och göra allt för att inte upprepa senaste matchens resultat. I matchen mot Spezia spelade vi inte som det riktiga Milan. Problemet var aldrig att vi förlorade, utan hur vi förlorade. Varje match är en möjlighet, jag mår bra och försöker att alltid vara redo när tränaren behöver mig. Min naturliga position är som offensiv mittfältare där jag agerar som en länk mellan anfallet och mittfältet, men i vårt spelsystem passar jag inte riktigt in där. Jag är oavsett alltid redo i den roll jag får spela.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen