Inför: Spezia – Milan

Ikväll är det återigen dags för Milan att spela match. Denna gången står Spezia för motståndet.

Milan:

Efter det tunga uttåget från Coppa Italia, mot just Inter, så studsade Milan tillbaka med dubbla vinster. Inga konstigheter med att vi hittade Zlatan i målprotokollet igen och i det målstimmet han är kan jag nästan förvänta mig fler mål.

Något som egentligen oroar mig lite är att vi vinner matcherna utan att imponera. Stundtals glimrar det till men det är mest den individuella skickligheten på vissa spelare som bär oss till vinster. Detta är något jag tycker hållit i sig sedan förlusten mot Juventus. Men samtidigt är det så de flesta mästarlag görs. Konsten att vinna utan att imponera är något som alltid definierat en vinstsäsong.

Det var enormt viktigt att få tillbaka vår nummer 10. Det rimmar rätt så väl med att spelet helt enkelt inte varit detsamma utan Hakan Calhanoglu. Den kreativiteten som han bär på bär mycket av Milans anfallsspel. Dessutom något som talar för det är att Hakan fick 28 minuter på sig att förändra den senaste matchen mot Crotone. Vad gjorde han? Två assist. Inga konstigheter.

Skadeläget är väldigt ljust just nu. Betryggande med tanke på hur det sett ut. Diaz, Maldini och Calabria kommer att missa matchen. Men det ska vi klara av att byta ut trots Calabrias senaste formkurva. Vi kan vänta oss att Calhanoglu kommer spela direkt från start. Ska bli kul att se vem som får starta mellan Rebic och Leao.

Spezia:

Det lilla laget som är uppe i det stora finrummet. Man charmas av framgångssagor och Spezia är just en sådan. Första gången någonsin man spelar i Serie A och arenan rymmer bara en liten bit över 10 000 åskådare.

Man har hittils gjort det relativt bra med små medel. Just nu kamperar man på en 16:e plats, kanske inte så superbra men som nykomling och att dessutom ha en kudde på sex poäng ner är en gedigen säsong. Givetvis är den enda målsättningen att helt enkelt stanna kvar i Serie A och etablera sig som ett sådant lag.

Ingen underskattning mot detta lag dock. 28 mål på 21 matcher är gediget för en nykomling och problemet har aldrig varit framåt, utan bakåt. Laget slog ut Roma ur Coppa Italia och vann mot Napoli med 2-1. Milan vann senast med 3-0.

Snabba fakta:

• Zlatan har bäst goal per 90 ratio i hela världen. 1.43 mål per 90 min. Smått osannolikt.

• M’bala Nzola i Spezia har gjort 9 mål på 13 matcher dock skadad till den här matchen.

• Näst bästa målskytt efter Nzola har bara gjort 3 mål.

Arena: Stadio Alberto Picco

Avspark: 20.45

TV: Cmore

Domare: Daniele Chiffi

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer