Inför: AC Milan – Inter

Imorgon klockan 15.00 siktar Milan på att ta tillbaka serieledningen, när man möter Inter i säsongens tredje Derby della Madonnina. 

AC Milan: 

Milan kommer till matchen med endast två segrar på de fem senaste matcherna. Senaste matchen var bortamötet mot Röda Stjärnan i Europa League, som slutade 2-2 efter ett sent kvitteringsmål av hemmalaget. Den senaste matchen i Serie A vill nog få tänka på, då Milan gjorde sin klart sämsta match för säsongen och förlorade välförtjänt med 2-0 borta mot Spezia. Nu vill man hitta tillbaka till storformen igen, och att göra det i en klassisk sexpoängsmatch mot en ärkerival skulle inte sitta fel. Den senaste matchen lagen emellan var i Coppa Italia den 26 januari, som slutade med en 2-1-seger för Inter. Men det som blev den största snackisen var istället dispyten mellan Romelu Lukaku och Zlatan Ibrahimovic, som resulterade i ett gult kort vardera. Zlatan fick sedan ett andra gult kort i den andra halvleken och blev därmed utvisad, som gjorde att Inter till slut kunde vända matchen från 0-1 till 2-1. I Serie A var det dock Milan som vann i det senaste mötet, när Zlatan Ibrahimovic gjorde båda målen i en 2-1-seger den 17 oktober 2020. 

Efter Milans förlust mot Spezia tog Inter över serieledningen, som gör att Milan nu ligger på en andraplats, en poäng bakom ärkerivalen. Bäste målskytt i ligaspelet är Zlatan Ibrahimovic med sina 14 mål, och flest assist har Hakan Calhanoglu med nio stycken. 

Brahim Diaz, Ismael Bennacer och Mario Mandzukic förväntas missa derbyt på grund av skador. Bennacer tvingades bytas ut tidigt mot Röda Stjärnan, och Mandzukic har ådragit sig en muskelskada. Resterande del av truppen ska vara tillgängliga för spel mot Inter. 

Inter: 

Inter kommer till matchen med sex raka ligamatcher utan förlust. Senast vann man hemma mot Lazio med 3-1, efter två mål av Romelu Lukaku och ett mål av Lautaro Martinez. Något som är värt att poängtera från den matchen är att Inter endast hade 39% bollinnehav, som är ovanligt då Inter har femte högst bollinnehav i snitt i Serie A hittills den här säsongen (53,6%, som jämförelse har Milan 54,9%). På de senaste fem ligamatcherna har man gjort hela elva mål och endast släppt in ett, som var i den senaste matchen mot Lazio. Faktum är att Inter har gjort flest mål i hela Serie A hittills den här säsongen med 54 stycken, samtidigt som man har släppt in 24 mål, som är tredje minst i ligan. 

Inter klättrade över Milan i tabellen efter den förra omgången, efter att man vann mot Lazio med 3-1, samtidigt som Milan förlorade mot Spezia med 2-0. Inters bäste målskytt i ligaspelet är Romelu Lukaku med 16 mål, och flest assist har Lautaro Martinez, Nicolo Barella och Marcelo Brozovic med sex stycken. 

Den enda spelaren som förväntas missa matchen mot Milan är Stefano Sensi på grund av skada.  

Snabba fakta: 

Milan: 

  • Milan har förlorat två av sina fyra senaste hemmamatcher i ligan. 
  • Man har gjort minst två mål i tio av sina tolv senaste hemmamatcher i Serie A. 
  • Den senaste ligamatchen lagen emellan slutade 2-1 till Milan, efter två mål av Zlatan Ibrahimovic. 
  • Milan har inte vunnit båda ligamatcherna mot Inter under en säsong sedan 2010-11. 
  • Bäste målskytt är Zlatan Ibrahimovic med 14 mål på endast 12 ligamatcher. 

Inter: 

  • Inter har endast förlorat en av de 17 senaste bortamatcherna i Serie A. 
  • Man har vunnit fem av de sex senaste matcherna mot Milan, alla tävlingar inkluderade. 
  • Den senaste matchen lagen emellan var i Coppa Italia och slutade 2-1 till Inter. 
  • Bäste målskytt är Romelu Lukaku med 16 mål på 21 ligamatcher. 
  • Serie A: AC Milan – Inter 
  • Arena: San Siro 
  • Avspark: 15.00 
  • TV: C More Fotboll, C More Stream 
  • Domare: Daniele Doveri 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer