Redaktionens spelarbetyg: Milan – Juventus

Milan förlorar sin första match på nästan ett år och gör det med 3-1 mot Juventus. Chiesa blev stor segerorganisatör med sina 2 mål och ett skadedrabbat Milan orkade inte resa sig. Dock förblir de rödsvarta serieledare trots säsongens första förlust. Nedan finner ni redaktionens betyg från matchen.

Donnarumma – 6: Är i stort sett chanslös på målen och blir inte ställd på prov särskilt frekvent. I övrigt var han bra i luften och med fötterna.

Dalot – 5,5: Står för en solid insats defensivt och fyller understundom framåt. En ganska stabil och neutral insats.

Kjaer – 6: Klart bäst i backlinjen idag där han står för få misstag och sedvanligt täcker bort flertalet skott. Man måste säga att han har varit en enormt bra värvning nu när han varit med oss ett år.

Romagnoli – 4,5: Är direkt inblandad i 2 av Juventus 3 mål och även fast det inte är några grova misstag han står för så kan han göra betydligt bättre. Synd då vi verkligen hade behövt ha våran kapten i toppslag i en sådan här match.

Hernandez – 4,5: Är precis som Romagnoli inblandad i 2 av baklängesmålen och hade otroligt svårt att hänga med Chiesa. Hänger inte med i sidled vilket blev kostsamt och bidrog inte heller avsevärt i offensiven.

Calabria – 7,5: Spelar dagens match på en ovan position men det märktes knappast. Spelade med stort självförtroende och var säker och stabil i såväl passningsspel som försvarsspel. Krönte dessutom en fin insats med ett läckert mål. Redaktionens MOTM.

Kessie – 7,5: Gjorde likt Calabria en fin match och ägde under stora delar av matchen mittfältet. Starkt att hålla så hög nivå med detta komprimerade spelschema.

Hauge – 5: Norrmannen har stått för flera briljanta prestationer under hösten men idag kom inte en av dem. Han hade stora problem att ta sig förbi 1- mot -1 och kom inte till sin rätt idag. Dock ingen skandalinsats heller.

Calhanoglu – 6,5: Våran playmaker fortsätter att leverera på en väldigt hög nivå. Mycket av spelet går via honom och han vill ständigt vara involverad och ha boll. Lite problem idag i avslutningarna men på det stora hela en bra insats från turken.

Castillejo – 5,5: Gör likt Hauge en ganska medioker insats och brände ett gyllene läge i inledningen av matchen. Tror varken han stärkte eller försvagade sin aktie inför framtida uttagningar.

Leao – 7: Portugisen har levererat bra den senaste månaden och den goda formen verkar hålla i sig. En fin assist får han med sig och kom utöver det till flertalet farliga lägen trots att han mötte ett starkt försvar.

Avbytare och tränare:

Diaz – 5,5: Gjorde inget större avtryck i sitt inhopp. Finns inte så mycket mer än så att säga.

Pioli – 5,5: Lyckas inte få med sig några poäng från en av ligans största konkurrenter men spelmässigt var matchen jämn. Man ska också komma ihåg att han inte hade mycket medel att förändra matchen med på bänken. Han gjorde vad han kunde men fick inte betalt i form av poäng och då landar betyget på ett godkänt men inte mer.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen