Redaktionens spelarbetyg: Benevento – Milan

Milan börjar året med en vinst borta mot Benevento, matchen slutade 2-0 efter ett straffmål av Kessie och även ett snyggt mål från Leao. Tonali drar på sig ett tveksamt rött kort och kommer missa matchen mot Juventus. Benevento pressar Milan bra men de tre poängen åker med Milano klubben hem. Nedan finns redaktionens spelarbetyg.

Donnarumma – 7,5 En otroligt bra match av landslagsmålvakten, han räddade milan vid ett flertal tillfällen och förtjänar verkligen en förlängning av kontraktet. Redaktionens MOTM

Calabria – 6,5 Det är ingen tvekan om vem som ska starta som högerback, Calabria gör ännu en övertygande insats.

Kjaer – 6,5 Äntligen är han tillbaka! En av ligans starkaste mittbackar denna säsongen, en väldigt stabil match återigen. Ett misstag här och där men inget som påverkar resultatet. Trots det en bra match av Kjaer.

Romagnoli – 6,5 Inga tveksamheter när det gäller Romagnoli, han växer match efter match och visar verkligen att Milan inte behöver förstärka mittlåset för han fortsätter att prestera.

Dalot – 6 Theo avstängd, Dalot ersätter honom och gör det bra, en klart godkänd insats med få misstag. Han ser även stark ut offensivt och Theo har en klar ersättare när han är borta.

Tonali –  4 Ingen lyckad kväll för Tonali! han fick bara vara på planen i drygt 33 minuter, utvisad i första halvlek. Det direkt röda kortet  var tveksamt men samtidigt ska inte Tonali ge domaren chansen att plocka upp ett rött kort så tidigt i matchen.

Kessie –  6,5 Återigen visar Kessie varför han en av ligans bästa straffskyttar, lugnet och säkert skjuter han upp bollen i nättaket och ger Milan ledningen efter bara en kvart spelad. Ännu en bra match av Kessie.

Calhanoglu – 6 En klart godkänd insats av Hakan, få misstag men blir lite osynlig stundtals.

Diaz – 5,5 Tonali bli utvisad och Pioli väljer att agera snabbt, Krunic kommer in tidigt och då tvingas Diaz lämna redan i första halvlek. Inget han kan göra åt det och det är svårt att sätta ett rättvist betyg på honom.

Rebic – 5,5 En av de sämre matcherna av Rebic, slarvig med bollen och dåligt beslutsfattande. Hoppas att han bättrar sig tills matchen mot Juventus.

Leao – 6,5 Ett bra match och ett snyggt mål av Leao, han bara växer för varje match och gör inte alls lika många misstag. Idag gör han dessutom ett väldigt fint mål.

Avbytare & tränare

Krunic –  5 Krunic kommer in tidigt i matchen, men gör en horribel insats, han gör ett flertal misstag med bollen och dessutom orsakar han en straff som Benevento lyckligtvis missar.

Castillejo – 6 En godkänd insats av Castillejo som kommer in för Rebic. Han vinner en del bollar och drar upp bollen bra.

Pioli – 7,5 Milan fortsätter att vinna trots att man saknar flera viktiga spelare. Pioli ska ha beröm för det! Han tillsammans med spelarna har satt en vinnarmentalitet i laget och de lyckas återigen idag!