Inför: AC Milan – Torino

Dags för Milan att studsa tillbaka efter förlusten sist hemma mot Juventus. Man spelar på Lördagkväll hemma på San Siro mot Torino.

AC Milan:

Sviten är bruten för Milan. Man förlorade sin första ligamatch sedan den 8 mars mot Genoa 1-2. Det är alltid deppigt att förlora fotbollsmatcher och speciellt mot Juventus, men såsom läget har varit på skadefronten så var tyvärr inte förlusten helt oväntad. Milan saknade inför matchen Zlatan, Bennacer, Tonali, Gabbia och Salemaekers. Samma dag fick men positiva covid-19 resultat på Rebic och Krunic också och med så många borta så blir det svårt att hålla sviten levande mot ett lag som Juventus. Trots detta så gör man en bra match och pressar Juventus stundtals. Man missar tyvärr läget att rycka ifrån då Inter förlorade tidigare under dagen mot Sampdoria. Men det är dags att revanschera sig mot Torino, senaste rapporterna säger att Zlatan är tillbaka till denna match om än bara på bänken från start. Utöver Zlatan så kommer även Tonali tillbaka från avstängning och tar plats bredvid Kessie. Tyvärr så kan vi lägga till Hakan på den redan fyllda skadelistan/sjuklistan som nu består av: Hakan, Salemaekers, Rebic, Krunic, Gabbia och Bennacer.

Trots förlusten mot Juventus så leder man ligan med en poäng före Inter, nu måste vi vinna matchen mot det andra laget från staden Turin för att bygga en ny svit, i Januari har vi ett på pappret lite lättare spelschema än konkurrenterna i toppen som möter varandra löpande kommande omgångarna och det måste vi utnyttja. Hoppas på några värvningar i Januari och ett par spelare som kommer tillbaka från skador samt att vi kommer kunna rycka ifrån i toppen och ha en hel del poäng ner till plats nummer 5. För målet måste ändå fortsatt vara att nå Champions Leauge. Självklart ska en anrik klubb som AC Milan vilja vinna allt man ställer upp i, men når vi CL så ger det oss förutsättningar att ha en breddare trupp framöver och inte vara lika sårbara vid skador på nyckelspelare.

Torino:

Gästande Torino inledde säsongen väldigt svagt och man låg länge sist i tabellen, på slutet har dock Marco Giampaolos lag ryckt upp sig och befinner sig på 17:e plats i tabellen med 12 inspelade poäng, det är dock bara på bättre målskilland man befinner sig ovanför nedflyttningsstrecket. Lagets stora stjärna är Belotti som gjort nio mål och leder såklart lagets interna skytteliga med god marginal före tvåan Sasa Lukic som gjort tre mål. Torino gör en hel del mål framåt, man står på 26 gjorda mål och det är fler än t ex vad Lazio gjort, men har samtidigt släppt in nästflest mål i ligan efter Crotone som släppt in 38 mål, Torino har släppt in 33 stycken.  Det som är otroligt att hela 20 av dessa insläppta mål för Torino har man släppt in sista 30 minuterna. Torino är dock i form just nu, man har mött både Napoli och Roma under senaste månaden och kryssat, man har kryssat även mot Bologna och vunnit mot Parma.

Inför denna match så har Torino ett fullt lag, man har varken skador eller avstängningar. Man fick nyligen tillbaka Baselli från en långtidsskada och det är tveksamt om han startar mot Milan. En annan spelare som kommer starta för Torino är högst troligt Riccardo Rodriguez, den fd Milanspelaren befinner sig i Torino idag och vi hoppas att släkten inte är värst såsom det brukar vara. Belotti har vi nämnt tidigare som ett uppenbart hot men utvöver Belotti så har Torino även den gamle räven Sirigu i mål.

Snabba fakta:

  • Torino har aldrig lyckats vinna mot Milan på San Siro.
  • Milan-Torino har spelats 37 ggr igenom historien och Milan har vunnit 18 av dessa matcher,  16 oavgjorda och man har endast tre förluster.
  • Förra säsongen vann Milan matchen på San Siro med 1-0 genom mål av Rebic.
  • Likt förra säsongen så möts Milan och Torino även i Coppa Italia inom loppet av några dagar bara. 8 och 12 Januari. Båda matcherna spelas på San Siro.
  • Torino vann på 40-talet fem raka ligatiltar, samma Grande Torino var tyvärr med om en hemsk flygplanskrasch 1949 där hela laget på omkom.

Serie A: Milan-Torino

Arena: San Siro

Avspark: Lördag 9/1-2021, kl 20.45

TV: CmoreFotboll, Stream.

Domare: Fabio Maresca

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer