Genomgång av vinterns transferfönster hittills

Milan har under vinterns transferfönster varit ganska aktiva på marknaden. Det har man bland annat sett på antalet rykten som har florerat kring klubben under de senaste veckorna. Hittills har man värvat två spelare, Soualiho Meite från Torino och Mario Mandzukic på en fri övergång. I denna genomgång kommer vi gå igenom några spelare som har ryktats till Milan under vintern och hur nära de är att värvas.

Fikayo Tomori: Den 23-årige engelske mittbacken som spelar i Chelsea har under hela vintern ryktats vara på väg bort från den engelska storklubben. Det ska ha funnits intressenter i främst Premier League, för att låna in försvararen. Men tidigt under januari rapporterade Sky Sports att Milan var intresserade av att hämta in Tomori, då man ville få in en mittback.

Förhandlingarna mellan Milan och Chelsea har gått snabbt framåt, och för bara några dagar sedan rapporterade den mycket trovärdige journalisten Fabrizio Romano att klubbarna hade kommit överens om ett lån för resten av säsongen med en köpoption på ca 30 miljoner euro. Fikayo Tomori uppges göra sin läkarundersökning den här veckan och förväntas bli officiellt presenterad av Milan i helgen.

Mohamed Simakan: Den unga mittbacken från Frankrike var länge Milans förstaval att värva in på mittbackspositionen, då man ville värva honom redan i sommarens transferfönster inför säsongen. Sent i december rapporterade den franska tidningen L’Equipe att Milan hade lagt ett officiellt bud till 20-åringens klubb Strasbourg på ungefär 15 miljoner euro, en summa som dock uppgavs vara för låg då Strasbourg ville ha minst 20 miljoner euro.

Förhandlingarna uppgavs gå framåt men MilanReports Vito Angele rapporterade den 4 januari att Milan och Strasbourg ännu inte hade kommit överens kring villkoren. Det fanns också en annan intressant, nämligen den tyska klubben RB Leipzig. Leipzig blev också senare favorit att värva Simakan, då La Gazzetta dello Sport den 15 januari rapporterade att Milan hade avbrutit förhandlingarna eftersom mittbacken hade dragit på sig en skada som skulle hålla honom borta från spel i ungefär två månader.

Kouadio Koné: Samtidigt som förhandlingarna med Mohamed Simakan började gå trögare riktade man istället fokuset till den 19-årige mittfältaren Kouadio Koné från Toulouse FC. Fabrizio Romano rapporterade att man var i kontakt med fransmannens representanter för att försöka värva den unga mittfältaren. Vito Angele skrev också den 4 januari att förhandlingarna mellan Milan och Toulouse gick bra och att Paolo Maldini ville ha Koné till laget direkt.

Det blev dock en stor utveckling åt ett helt annat håll bara några dagar senare, då Gianluca Di Marzio rapporterade att mittfältaren istället var väldigt nära att gå till den tyska klubben Borussia Mönchengladbach. Milan ska ha varit Konés förstaval men man ville inte matcha det pris (ca 9 miljoner euro) som Mönchengladbach hade lagt. Istället värvade man som bekant Soualiho Meite från Torino.

Mattias Svanberg: Gianluca Di Marzio rapporterade den 11 januari att Milan var intresserade av den svenska mittfältaren Mattias Svanberg från Bologna. Dock ska även bland annat Southampton och Leicester från Premier League ha varit intresserade. Priset skulle ligga på ungefär 15 miljoner euro. Dock bekräftade svenskens klubb Bologna några dagar senare att det inte hade varit någon kontakt med Milan om en övergång och att man ville behålla honom.

Otavio: Den 18 januari kom det rapporter från den portugisiska tidningen A Bola att Milan var intresserade av den brasilianska yttern Otavio från Porto. 25-åringens kontrakt går ut efter den nuvarande säsongen, så Milan ska ha erbjudit honom ett fyraårskontrakt värt ungefär 1,5 miljoner euro per år.

Milan ska vara seriöst intresserade av att hämta in yttern till nästa säsong, men enligt den italienska tidningen TMW finns det också intresse från Juventus, Napoli, Roma och den engelska klubben Leicester City. Roma rapporteras vara närmast att värva Otavio men Paolo Maldini ska vilja ha honom till Milan.

Junior Firpo: Det allra senaste ryktet som har kommit upp är om Barcelonas 24-årige vänsterback Junior Firpo. ESPN rapporterade den 18 januari att Milan är intresserade av att låna in spanjoren, samtidigt som Barcelona istället vill sälja Firpo permanent. Enligt La Gazzetta dello Sport förhandlar klubbarna om ett lån med en köpoption. Spelaren ska vara intresserad av att komma till Milan, men vill veta hur mycket speltid han kommer få möjlighet att få under de kommande månaderna. 24-åringen ska vilja ha garantier på att få speltid.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen