Redaktionens spelarbetyg: Sparta Prag – AC Milan

Tatarusanu – 6.5 Gör det bra idag. Har lite att göra, men ställs på prov några gånger idag och klarar det med bravur. Avgörande räddning i slutminuterna som ger oss segern.

Dalot – 5 Tycker man kan kräva mer när chansen ges i en sån här match. Han gör inte bort sig men borde visat ännu mer mot ett svagt Prag som ställde upp med b-laget.

Kalulu – 6 Första matchen för Kalulu och han visar ett lugn som är imponerande. Han är snabb och har en bra passningsfot bör vara valet efter Gabbia framöver. Spännande insats.

Duarte – 5 Visar inte mycket av värde ikväll. Men laget håller nollan och det är alltid godkänt när man spelar i backlinjen. Känns dock väldigt tung och ur form. Håller inte mot bättre lag.

Conti – 5 Likt Duarte verkar Conti helt ur form och saknar det han en gång värvades för: Snabbheten. Har en skadehistorik som tyvärr förstört mycket för den gode Conti. Visade inte mycket i denna match. Långt från elvan idag.

Krunic – 3 Har fått en hel del chanser på senare tid. Och tyvärr blir Krunic sämre och sämre desto mer han spelar. Är helt ur balans under hela matchen och bidrar inte  med mycket. Får vi tillbaka pengarna vi la på honom?

Tonali – 6 Tonali blir bara bättre och bättre och visar vilken potential han har. Grym passningsfot som är även livsfarlig med sina instick under matchen. Är en framtida ledare för Milan och gör en bra match idag.

Hauge – 7 MOTM  Avgör matchen idag med ett snyggt mål där han fint med en bredsida vinklar in 1-0 i målvaktens vänstra hörn. Utöver målet så visar Hauge på väldigt fin teknik där han alltid är ett hot mot Prag, kan dock prova att avsluta på andra sätt än med bredsidor emellanåt.

Castillejo – 5.5 En av dom bättre idag, visar att han alltid vill ha boll. Försöker bidra framåt och tar även ett ansvar defensivt. Insatsen i sig gör inte att “Samu” närmar sig elvan men är ändå en av ledarna på plan idag.

Maldini -4.5 Försöker verkligen och Milanhjärtat vill ge honom ett högre betyg. Men Maldini Jr skulle må bra av en utlånning. Han gör en del aktioner idag som bättre lag hade straffat oss för, försöker med tunnlar utanför eget straffområde t ex. Måste även jobba mer på spelet på egen planhalva. Är inte redo för a-lagsfotboll i Milan i dagsläget.

Colombo – 3 Visst Colombo är 18 år och man måste ge honom tid. Men han spelar i AC Milan och måste visa mer än detta. Dessutom möter Milan i stort sett Prags juniorer idag. Är helt ur matchen på alla sätt och tyvärr är inte heller Colombo redo för a-lagsfotboll för Mlan idag. Bör lånas ut.

Avbytare & Tränare

Leao – 4 Tillbaka efter skada. Man ser att Leao har det i sig såklart men är väldigt slarvig med touchen idag och detta gör att vi missar fina kontringslägen där vi kan säkra segern tidigare.

Kessie – För lite speltid för att betygsättas.

Diaz – För lite speltid för att betygsättas.

Pioli – 5.5 Helt rätt att rotera kraftigt medtanke på avancemang redan var klart. Vinner matchen och är därmed godkänd idag. Vinner dessutom gruppen.

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen