Redaktionens spelarbetyg: AC Milan – Lazio

Donnarumma – 6 Borde kanske ha tagit skottet från Immobile men i övrigt är han klandefri som vanligt nuförtiden. Tar dessutom en straff. Returen finns inget att göra på tyvärr. Stabil Donnarumma återigen!

Theo – 8 MOTM Avgör i 93:e med en kraftfull nick! Orden börjar ta slut för denna unga herre, är det världens just nu bäste vänsterback? Enligt mig utan tvekan. Tar ett stort ansvar idag, speciellt i slutet av matchen med flera aktioner som ger oss bra lägen att göra 3-2 innan han själv gör det. Stark även defensivt. Når vi inte Cl så kommer vi stå utan Theo nästkommande säsong.

Romagnoli – 6 Blir mer och mer stabil. Är bra idag, känns mer tryggt med Romagnoli idag än för bara 2-3 omgångar sen. Har fått vara skadefri ett tag och är mer och mer att känna igen. Har dock fortfarande långt kvar till en absolut toppform.

Kalulu – 6 Visst han drar på sig en straff, som är årets billigaste straff alla kategorier. Står även kanske lite fel vid Immobiles 2-2 mål. Men tycker att han gör ett bra jobb för att sänkas i betyg jämfört med sin mittbackskollega. Första 15-20 minuterna i första halvlek är han dominant i sitt spel. Gör blott sin tredje Serie A match och visar att framtiden känns säker.

Calabria – 7 Hur mycket ska Calabria orka springa varje match? Blir utbytt i slutet pga att han tar helt slut. En enorm arbetsinsats av den gode Calabria, är uppe och bidrar offensivt lika snabb är han hem i defensiven. En arbetsmoral utan dess like och idag visar han enormt hjärta när hela stommen saknas i laget. Börjar bli en av ledarna i laget med sin spelstil.

Krunic – 4.5 Gör en usel första halvlek. Hamnar fel i psotion, går för långsamt och tappar mitten helt och hållet. Spelar enklare i andra halvlek, syns inte lika mycket och det är bara bra, för när Krunic syns då är det till det sämre. Svårt läge att komma in mot ett topplag dock när vi har så många spelare borta.

Tonali – 5 Sliter och sliter utan att komma någonvart. Spelar troligen halvskadad idag och det visar på hjärta. Får inte mycket hjälp av kollegan i mitten heller. Nu har Tonali fått ett halvår på sig i Milan, kraven blir högre när vi kommer in i andra delen av säsongen.

Hakan  – 7 Gör ett mål och två assist idag. Det är alltid bra i hans position oavsett hur insatsen i sig är spelmässigt. Hakan är en av ledarna på plan idag och sätter sin straff iskallt bakom Reina. Sliter och bidrar med mycket jobb som inte kanske är fotbollsgodis men ack så viktigt i en match om denna där avsaknaden av Kessie är enorm.

Rebic – 7 Gör ett mål och vaskar fram straffen som Hakan förvaltar väl till 2-0. Utöver det så hade Rebic bud på fler mål. Missar två bra lägen till 3-2 i slutet av matchen men Rebic är het och alltid ett hot idag mot ett bra Lazio. Spelar på sin rätta position och det är tydligt att det ger positiv effekt direkt.

Salaemaekers – 5 Gör väldigt många tekniska fel idag. Mycket felpass som hamnar hos motståndare som kan fortsätta pressen mot oss. Gör en mindre bra insats idag än vad man är van vid. Gör dock det som förväntas av honom, nämligen ett hårt jobb och spelar alltid med hjärta.

Leao – 5 Killen är 21 år. Vi kan inte räkna med att han ska bära ett skadeskjutet Milan i varje match. Kommer från en enastående insats sist för att idag vara på sin sämre sida. Spelet finns inte där idag men han krigar. Behöver bli jämnare i sitt spel för att nå nästa nivå och det kommer komma för talangen finns onekligen där.

Avbytare & Tränare

Castillejo – Hann både bytas in och bytas ut inom loppet av 20 minuter. Troligen pga skada då han stämplades/kördes över av Luis Alberto vid ett tillfälle.

Maldini – För lite speltid för att betygsättas.

Hauge – För lite speltid för att betygsättas.

Dalot – För lite speltid för att betygsättas.

Pioli – 6 Svårt att göra något mer med det materialet han har att jobba med idag. Visst man kan tycka att Krunic borde bytas ut efter 45, men ska man vara helt uddlösa framåt om han tar ner Hakan? Piolis facit slår det mesta. Rekord efter rekord slås och han är den enda obesegrade tränaren i Europas topp-5 ligor.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer