Pioli: “Vi siktar på att ha Ibra och Kjaer tillbaka i matchen mot Genoa”

Pioli tog till mikrofonerna för att lämna sina ord inför matchen mot Parma som utspelar sig imorgon kväll.

När Pioli frågades om varför han vägrar att uttala sig om vem som kommer ta hem Scudetton i år svarade han följande:

— Jag är inte försiktig med det jag säger, det är snarare analysen som personalen gjort som jag iakttar. Vi är starka och vi bevisar det men vi får inte ändra våran attityd mot spelet och det är den att den nästkommande matchen alltid är den viktigaste. Vi måste ta en match i taget.

Pioli gav en insikt på hur laget nått sin form och mentaliteten som ligger bakom förberedelserna inför matcherna:

— Styrkan i våra förberedelser är att vi behandlar våra vinster som om de vore förluster. Vi kommer alltid analysera de aspekter som vi kan förbättra oss i. Detta är det enda sättet som vi kan arbeta i för att vi ska bli bättre eller i vart fall behålla nivån som vi spelar i.

Tränaren gav även en uppdatering på när Ibra, Kjaer och Bennacer förväntas vara tillbaka i spel:

— Bennacer mår bra. Han tränade bra idag och har återhämtat sig ifrån sin skada, han kommer vara tillgänglig mot Parma. Kjaer och Ibra jobbar hårt med deras skador och vi hoppas att ha tillbaka de två så snart som möjligt. Vi hoppas på att ha de tillbaka på onsdag i matchen mot Genoa. Jag vill ha tillbaka de så snart som möjligt men jag vill inte att vi ska begå några misstag med det. De göra bra ifrån sig i träningarna.

Han lämnade sina förväntningar på Leao som fick in några minuter mot Sparta Prag efter att han kommit tillbaka ifrån en skada:

— Han är väldigt intelligent men ibland så visar han inte hungern som en ung grabb borde ha. Han är mycket villig och han hänger med. Han måste spela som om han spelade fotboll på en skolgård, han måste känna friheten till att alltid försöka göra mål. Han gör väldigt bra ifrån sig, tre veckor skadad är inte en kort tid. Han måste lägga in en större insats och det kommer belöna sig så småningom.

Presskonferensen avslutades med några ord om den före detta Rossoneri-forwarden Paolo Rossi som gick bort i veckan:

— Jag kommer att alltid minnas Paolo. Han var min lagkamrat och en naturlig vinnare. Hans generation växte upp tillsammans med VM-vinnare men Paolo var väldigt enkel av sig och hade alltid ett leende på läpparna. Vi kommer sakna honom väldigt mycket och våra minnen om honom kommer finnas med oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen