Pioli: “Vi behöver en sista kraftsamling för att avsluta på topp”

Det blir ett litet uppehåll i juluppladdningen när Milan tar emot Lazio hemma på San Siro. Det väntas bli en jämn match som milan måste ta sig an med flera namn på skadelistan och ett antal frågetecken inför matchen. Under dagen svarade tränare Stefano Pioli sedvanligt på journalisternas frågor och här sammanfattar vi det viktigaste som sades.

Om avsaknaden av fansen:

— Det är synd att fansen inte kan närvara men vi känner ändå deras närvaro och det ger oss extra energi och vilja att prestera. Vi har alltid jobbat hårt för att göra våra supportrar nöjda.

Prestationen mot Sassuolo:

— Vi lyckades kontrollera matchen på ett bra sätt rent taktiskt. Efter de två oavgjorda matcherna mot Parma och Genoa analyserade vi matcherna i detalj och kom fram till att mycket saknades i det defensiva spelet. Imorgon när vi möter Lazio, som är ett väldigt bra lag, så måste vi spela på samma sätt som vi spelade på mot Sassuolo.

Vikten av Lazio-matchen:

— Det är en match som betyder otroligt mycket. Vi jobbar alltid hårt, men just imorgon behöver vi en sista kraftansträngning för att avsluta kalenderåret väl. Vi har många spelare frånvarande men vi har många spelare som är redo. Senast vi mötte Lazio slog vi ett lag som låg över oss i tabellen och vi kommer göra allt för att vinna även imorgon.

Om Rebic och Tonali:

— Idag (tisdag) mådde de båda bra men vi kommer att avvakta innan vi tar vårat slutgiltiga beslut. Vi bestämmer oss imorgon.

Om atmosfären i klubben:

— Vi är mycket stolta över vad vi har presterat så här långt men vi kan bara ta åt oss en del av äran. Bakom oss finns en klubb och en ledning som ger oss möjligheten att jobba på ett så bra sätt som möjligt och jag är stolt över att få vara en del av klubben och över att få träna laget. Nu måste vi dock ha fullt fokus på morgondagens match.

Tankar kring scudetton:

— Vi måste se till att ge allt vi har utan att fokusera allt för mycket på tabellen. Vårat mål är att växa som lag för varje match och det finns fortfarande en stor potential att uppfylla. Inter och Juventus är fortfarande favoriter och allt vi kan göra är att spela så bra som möjligt. Vi är dock ambitiösa och spelar alltid för att vinna och om det i sin tur leder till en hög position i tabellen är det bara en bonus.

Om den eventuella bristen på bredd i truppen:

— Jag anser inte att våran trupps bredd är bristfällig. Alla lag kan ha 5-6 skador på viktiga spelare. Jag hoppas bara några av dem kan vara tillbaka efter uppehållet. Alla förstärkningar som kommer hit i januari måste vara beredda att jobba på det sätt som vi gör, med professionalism och hunger. Vi söker inte bara spelare med de rätta tekniska egenskaperna utan också spelare med rätt karaktär och mentalitet.

Utvecklingen hos Leao och Saelemaekers:

— Ingen spelare når sin topp vid 21 års ålder och detta gäller även dessa två. Leao måste göra lite fler mål och kunna agera mer som en naturlig anfallare. Det här laget har stor potential att växa och och vi tar många steg i rätt riktning. Alexis kände jag inte till innan han anslöt till oss men han har jobbat hårt med en fantastisk inställning och vuxit enormt som spelare.

Om 0-5 förlusten mot Atalanta (1 år sedan idag):

— Det var verkligen en förödmjukande förlust på alla sätt men det var ur den som fundamentet för det Milan vi ser idag lades. I januari gjorde sedan klubben ett fenomenalt fönster både vad gäller försäljningar och inköp. Man ska också komma ihåg att man ofta lär sig mer från förluster än från vinster. Ett annat exempel på det var derbyförlusten där vi tappade våran ledning, den matchen lärde oss också mycket.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen