Ibrahimović: “Känner mig ung”

Milan tog idag en 2-1-seger borta mot Udinese, en seger som satt långt inne då segermålet kom i den 83:e minuten. Självklart var det en viss svensk som var målskytten, Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt sjunde ligamål på endast fyra spelade matcher. Det var inte heller vilket mål som helst, 39-åringen cyklade in bollen från nära håll in i målvaktens vänstra hörn. Segern gör att Milan fortsatt är obesegrade, nu i 24 raka tävlingsmatcher, men också att man leder Serie A efter sex omgångar. Efter matchen intervjuades Zlatan av DAZN, där han fick ge sin syn på matchen. 

– Det var ett bra mål, men det var viktigare att vinna, så det var ett trepoängsmål.  

– Det var en väldigt svår match, men vi visade att vi kan kämpa och hålla ihop. I svåra stunder ser man att hela laget arbetar tillsammans på rätt sätt. 

– Vi vill alla ha bollen när det är en chans, alla elva av oss tycker att vi har rätt i det ögonblicket. Laget gör det riktigt bra, vi tror på nånting. 

Milan är det lag i de fem största ligorna i Europa som har lägst medelålder enligt CIES, 24.5 år. 

– Vi är en av de yngsta trupperna i Europa, förutom jag som höjer medelåldern lite, men de får mig att känna mig ung. De är så hungriga, ivriga och aldrig nöjda i en match eller på en träning. 

– Jag tar på mig pressen och ansvaret, de behöver inte göra det. Jag kommer ta hand om det, de behöver bara jobba, tro och följa den väg vi är på. Svåra stunder kommer för alla, det är en del av säsongen, men det viktigaste är att fortsätta tänka positivt. 

Efter sex omgångar leder Milan Serie A med 16 poäng av 18 möjliga, fyra poäng före Atalanta. Zlatan leder även skytteligan med sju mål, två mål före de fyra spelare som ligger tvåa. 

– Det går bra, men som jag sa för några veckor sedan, vi tar det match för match. Varje match är som en final, sen får vi se vart vi slutar. Det finns kollektiva och individuella mål, vi får se vad som händer. 

– Jag hoppas att fansen snart kan komma tillbaka till arenan, så att de kan se deras Milan nära. Vi spelar för de och vill dela det här äventyret med dem. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer