Dilemmat om Calhanoglus kontraktförnyelse och Milans alternativ

Dilemman om kontrakförnyelser är något som Milan har bekantat sig med under de senaste månaderna. Senast med Ibra och Raiola som slutligen fick ett lyckligt slut och nu med Donnarumma där även målvakten verkar närma sig ett nytt kontrakt. Calhanoglu har liksom Gigio ett kontrakt som löper ut 2021 och har nyligen rört upp i italiensk media med hans krav för att stanna kvar i Milan-tröjan.

Turken spenderar nu sin fjärde säsong i rött och svart och har bevisat sig vara en tillförlitlig mittfältare i rollen som kreativ playmaker. Ledningen har visat intresse för att behålla mittfältaren som idag bär nummer 10 och har initierat kontakter med hans agent Gordon Stipic. Kraven som ställs ifrån Hakan och hans agent verkar idag vara utom räckhåll för att han ska erbjudas ett nytt kontrakt där Calha och hans agent begär en lön som närmar sig 7 miljoner euro förklarar MilanNews Pietro Mazzara medans Milan istället erbjuder en summa någonstans mellan 3.5 till 4 miljoner euro. Stipic krav har idag blockerat alla förhandlingar med Milan, ett tecken på att agenten vill leda bort honom ifrån en framtid i Milan där den tyske journalisten Christian Falk berättar att Manchester United är på spåren för att rekrytera honom.

Om Hakan hittar ett nytt hem någon annanstans i Europa är Milans alternativ för en ersättare redan uppradade förklarar både Antonio Vitiello och Pietro Mazzara. Högst upp på listan är en talang som legat nära Milan i snart ett år, först i januari förra året med Zvonimir Boban i ledningen och sedan i somras när Rangnick ryktades ta över som tränare och direktör, namnet är den 20 år gamla Dominik Szoboszlai. Det starka intresset är mer än tydligt ifrån Maldini och Massara och ses som en ekonomiskt fördelaktig flytt jämte förnyelsen av Hakans kontrakt om hans overkliga krav kvarstår. Den ungerska talangen har idag en klausul på 25 miljoner euro i sitt kontrakt med RB Salzburg och orden ifrån hans agent och tränare under den senaste veckan tyder på inget annat än att han närmar sig en flytt nu i januari. Med sina tre mål i Champions League har han lyckats få mycket uppmärksamhet i media och ifrån flera storklubbar där Arsenal är på spetsen förklarar The Atheltics David Ornstein.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer