Redaktionens spelarbetyg: Rio Ave – AC Milan

Milan har tagit sig till gruppspelet i Europa Leauge. Trots en spelmässigt dålig insats och skadedrabbat lag så tar man sig förbi ett Rio Ave som gav Milan ett hårt motstånd där matchen fick avgöras på straffar. Lottingen sker idag.

 

Donnarumma – 5,5 Sätts inte på större prov och är chanslös på de två mål som görs under ordinarie tid. Blir sedan matchvinnare genom att rädda straffen som tar oss till Europa Leauge.

Calabria 5,0 Gör inget större väsen av sig, varken framåt eller bakåt.Kan bättre, och ska kunna göra det bättre idag.

Kjaer – 6,5 MOTM Gör återigen en stabil match i backlinjen och framstår mer och mer som ledaren i laget efter Ibra. Får en väldigt osäker Gabbia att se OK emellanåt. Felfri insats även idag, otur vid 1-2 målet. Håller Dansken sig skadefri och med Romagnoli snart tillbaka så ser det lovande ut därbak.

Gabbia – 4,0 Väldigt osäker i sitt spel. Romagnoli måste tillbaka fort från sin skada. För att Gabbia kommer inte hålla i längden för att vi ska nå vårt mål i slutet av säsongen.

Theo – 5,5 Försöker alltid bidra offensivt och är alltid på språng. Vi vet att han kan och han försökte flertalet gånger att hjälpa till i dagens obefintliga offensiv. Har även blivit bättre bakåt. Stabilt.

Kessie – 4,5 Gör en av sina sämre insatser idag. Springer mycket men är helt fel ute i många situationer idag. Kommer fel såväl offensivt som defensivt och byts helt rätt ut senare i matchen också. Hoppas på en bättre Kessie mot Spezia.

Bennacer – 4,5 Likt Kessie en av sina sämre matcher idag. Bidrar inte med mycket idag. Kommer fel in i matchen och lyckats inte komma in i den igen. Visar ändå hjärta.

Saelemaerkers – 6,0 Sliter väldigt mycket idag. Hjälper mycket till i försvaret. Är lika snabbt uppe och hjälper till i detta offensiva idag. Får belöning för sitt slit med ett mål idag. Gör en bra match helhetsmässigt.

Castillejo – 3,0 Helt under isen. Allt han gör är fel, bidrar varken i defensiven eller i offensivem där ändå han ska bidra. Han köptes in för 25 miljoner Euro, får vi tillbaka hälften? Idag var vi en man mindre på banan sålänge han fanns på plan.

Calhanoglu – 5,0 En dålig insats idag av Turken. Vi har varit bortskämda med fenomenala insatser på senare tid där han både gjort mål och assist. Till hans försvar så får han dra ett enormt lass idag med väldigt dåliga insatser generellt av hela laget. Visar prov på stark mental styrka då han gör 2-2 på straff i minut 120.

Maldini – 4,0 En valpig Maldini som inte håller på denna nivå tyvärr. Ett helt fel val av Pioli att starta med honom idag. FInns mycket att lära för den unge Maldini. En utlåning hade nog gjort honom nytta i hans vidare utveckling. Med Colombo och Maldini som vice ibra kånns det inte tryggt i jakten på CL. En bättre reserv måste snarast värvas in för att ge oss själva chansen.

Avbytare & Tränare

Brahim Diaz – 4,5  kommer in i halvtid för Samu, och han känns väldigt bollkär. Påminner mig om Suso redan. Är med och tar fram hörnan som leder till att Milan gör 1-0.

Leao – 3,0 Var inte bra idag. Känns loj och ointresserad. Bidrog inte med mycket och kändes väldigt ofokuserad mest hela tiden. Skärpning.

Colombo – 4,0 Kommer in och gör inte mycket väsen av sig. Missar dessutom en straff under straffläggningen.

Tonali – 4,5 Kom in sent i matchen och med en otacksam uppgift. Försökte under den korta tiden att påverka spelet. Tycker han ska starta nästa match med Bennacer.

Pioli – 5,0 Ingen Zlatan, ingen Rebic, Ingen Romagnoli. Tunn trupp i övrigt. Spelar ändå gruppspel i Europa Leauge. Visst fel att starta med Maldini och Samu. Men finns inte mycket att välja på heller just nu. Försöker ändra matchbild med byten.

 

.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen