Pioli: “Det finns inga enkla matcher”

Efter 0 – 2 mot Crotone och 2 raka segrar i ligan med 6p fick Pioli möta pressen i vanlig ordning. Här är vad han hade att säga:

Hur tycker du laget gör ifrån sig?

– Vi har varit väl förberedda i de 2 senaste matcherna men just nu har vi en stor match framför oss. Vi har motståndare som också varit väl förberedda, de gjorde även framsteg i senaste kvalrundan. Vi måste ta vara på situationer och ha stor respekt för våra motståndare.

Kan laget förbättras ännu mer?

– Ja, imorgon får vi visa upp vilka färdigheter vi har mot våra motståndare som vunnit 2 borta matcher och besegrat Besiktas, som vi alla vi är en bra motståndare. Rio Ave är ett spelskickligt lag med mycket teknik och är väl förberedda. Vi måste spela på rätt nivå, med rätt aggression och vara redo att attackera i rätt ögonblick.

Hur är Rio Ave som lag?

– Rio Ave är ett lag som gillar att ta kontroll över matchen och ha mycket bollinnehav. Vi kan inte tillåta oss själva att bli dominerade av dem. Vi måste vara aggressiva och spela vår fotboll. Vi vill säkra vårt gruppspel och starta vår längre resa i Europeiska sammanhang.

Vad kan ni säga om de skadade?

– Romagnoli förbättras stegvis och tränar succesivt i sin takt. Det är viktigt för honom att komma tillbaka så fort som möjligt. Conti är på samma spår förhoppningsvis. Musacchio gör bättre & bättre ifån sig, vet dock inte riktigt om han är tillbaka efter landslagsuppehållet.

Kommer Leao och Colombo att spela?

– Besluten kommer att tas där och då, vi får helt enkelt se. Jag är väldigt nöjd med att Leao är tillbaka. Han är tillbaka i full träning med laget nu. Leao gör det ständigt bra ifrån sig men vi får inte glömma att knappt haft 6 träningar bakom sig sedan han kom tillbaka. Han måste förbättra sin kondition. Han bör få sin chans imorgon.

Finns det en möjlighet att Kessie får spela mer som central back med Bennacer och Tonali vid sin sida?

– Förhoppningsvis behöver inte Kessie spela en defensiv roll. Det skulle betyda att vi har problem med vår centrala defensiv.

Hur skulle du betygsätta Diaz framträdande mot Crotone?

– Detta var hans första match från start. Han hade säkert kunnat spela bättre men han växer väldigt mycket varje dag. Diaz måste vara mer besluten på plan. Han kommer att finnas tillgänglig. Jag får se vem som kommer att få spela på kanten.

Vad kan du berätta om Paqueta?

– Jag tackar honom för hans tillgänglighet. Jag önskar honom all lycka. Han möttes av svårigheter här i Milan. Paqueta har alla färdigheter som krävs på plan men måste tro på sig själv.

Är Kessie ledaren i omklädningsrummet?

– Gruppen är det viktigaste. Det är gruppen som avgör vem som är ledaren. Kessie är en positiv kille och fokuserar på att hjälpa laget, speciellt i svåra situationer. Både jag och hans lagkamrater uppskattar hans jobb.

Hur har laget gjort ifrån sig i veckan?

– Vi kan bara tänka på kommande match. Efter det kan vi fokusera på kommande match som Spezia. Vi hoppas självklart på mer fans i arenan.

Hur viktig är matchen mot Rio Ave för italiensk fotboll?

– Det finns inga enkla matcher. Rio Ave är starkare motståndare än vårt förra möte. Vi måste spela bra fotboll och vinna.

Om Ibrahimovic?

– Ibra identifierar sig med gruppen. Även om hans situation är lite annorlunda. Han försöker ständigt att ha kontakt med laget även om han inte är med så hjälper han dem att förbättras. Varje spelare känner sig delaktig av laget de vill ha kul tillsammans.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen