Pioli: “De där straffarna gjorde oss starkare”

Under dem sista dagarna på transferfönstret jobbar Milan vidare på att förstärka försvaret, minnena ifrån den långa matchen i torsdags finns kvar men i siktet är nu söndagens match mot Spezia. Läs vad Pioli har att säga inför den tredje matchen i Serie A i dagens presskonferens:

– Vi kommer inte ge upp bara för att vi är trötta, vi kommer sluta när resan är över.

Milan kommer möta ett Spezia som lämnar onsdagens match med en vinst mot Udinese med två mål ifrån Galabinov.

– Vi kommer spela mot ett lag som spelar med entusiasm, vi har en lång resa att göra och vi måste bli vana vid att spela matcher med ett tajt schema. Idag kommer jag bedöma formen av några spelare, jag har bett några spelare att göra några viktiga ansträngningar nu när vi saknar så många spelare.

Ibra firar idag sin 39:e födelsedag hemma efter att han testades positivt till COVID-19, detta lämnar frågan till tränaren vem som kommer ta hans plats i matchen mot Spezia.

– Vi gratulerar honom utan att fråga honom hur gammal han är. Han mår bra även om han spenderar en sådan viktig dag utan sin familj. Vem som kommer ersätta honom i matchen mot Spezia? Jag tänker på det, Leao kan spela ifrån starten eller Maldini eller Colombo, jag kan byta spelare med mina fem tillgängliga byten. Hauge är redo och kommer bli uppkallad.

– Europa League var ett viktigt mål för oss. Mot Rio Ave kontrollerade vi matchen tills det blev komplicerat. Jag tycker att det är fel att prata om det förflutna, laget jobbar hårt och lägger grunden för något viktigt. I Portugal lämnade vi matchen starkare, mer medvetna och mer mogna för att i dagsläget bygga något vackert till framtiden.

Idag beräknas Milans senaste värvning landa i Malpensa, nämligen portugisen och United-spelaren Diogo Dalot. Tränaren lämnar dock inte tanken att flera spelare kan tillkomma innan transferfönstrets stängning.

– Jag kommer prata med honom om och när han blir en Milan-spelare. Vi får se vad som händer under dem här dagarna i transferfönstret. Vi delar samma idéer med ledningen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen