Inför: AC Milan – Spezia

Efter att man avancerat till Europa Leauge så har det blivit dags att spela tredje omgången i Serie A. Likt förra omgången så ställs man även denna gång mot en nykomling, nu heter motståndet Spezia.

AC Milan:

Nu när man är klar med kvalet till Europa Leauge så väntar ett spännade gruppspel framåt hösten. Detta ger oss en andra chans till eventuellt spel i CL nästa år om vi inte lyckas kvala in via ligan. Mötet med Spezia blir oerhört viktigt, man saknar fortfarande Zlatan, Rebic, Romagnoli. Därmed är Jens Petter Hauge med i truppen och troligen med från start också. Spännande!

Mötet mot Rio Ave samt matchen innan mot Crotone var inga insatser som har imponerat direkt, men vinster är alltid vinster och dessutom väldigt starkt med tanke på vilka nyckelspelare vi har på skadelistan. Man ska inte underskatta nykomlingars inledning i seriestarter, de kan sprattla till och överraska. Kan tänka mig att Colombo startar längst upp, sedan hoppas jag att vi får se Jens Petter Hauge på ena kanten.Jag är nog inte ensam om det. Sedan är det frågetecken på Kessie inför denna match pga en lätt skada i senaste matchen. Då känns det tryggt att iår ha en kvalitativ uppsättning av innermitt. Jag tror dessutom att om Leao får speltid så kommer han göra mål.

Oavsett hur det sett ut på sista tiden så kan vi räkna in nio vinster i rad. Hoppas och tror på en tionde innan vi verkligen ställs på prov i derbyt som spelas efter landslagsuppehållet. Motståndet har varit si och så på pappret denna säsong, hur bra är vi egentligen? Och hur kommer Pioli ställa upp imorgon? Calhanoglu blir återigen oerhört viktig och kommer få dra ett stort lass, matchen mot Rio var han inte bra. Ett måste att han höjer sig, trots ett på förhand svagt Spezia. Hur länge orkar vi utan Rebic och Zlatan? Och hur länge orkar Kjaer rädda upp Gabbia i match efter mátch? Och vem ska göra målen? Jag tror hursomhelst att i denna match kommer dessa frågetecken att rätas ut, för sedan är smekmånaden slut och betydligt tuffare matcher väntar.

Spezia:

Ett på förhand väldigt svårtippat lag som inte många utomstående vet något om. Klubben bildades 1906 och spelar till vardags på Stadio Alberto Picco med en kapacitet för drygt 10 000 åskådare. Laget slutade på en tredjeplats i förra årets Serie B vilket ledde till att man var tvungen att kvala för att komma upp i Serie A,  vilket man klarade av genom att först slå ut Chievo för att sedan vinna i finalen mot Frosinone, dessa möten avgjordes i dubbelmöten. Man har inlett årets säsong med att i första omgången förlora på hemmaplan med hela 1-4 mot Sassuolo, för att sedan i andra omgången vinna borta mot Udinese med 2-0. Vi får se upp med deras centertank Andrey Galabinov som gjort lagets alla mål hittils denna säsong i ligaspelet (3st). Laget tränas av Vincenzo Italiano som är 42 år gammal och är född i Tyskland. Italiano föredrar ett offensivt spelande lag, och har i alla sina tidigare lag spelat 4-3-3. Så jag tror inte att Spezia kommer och parkerar bussen utan kommer försöka att spela sitt eget spel och sätta press på oss.

Spezia har inte tappat så mycket i spelarväg från förra säsongen, man har värvat hyfsat med målvakten Jeroen Zoet som största namnet på förhand. Zoet kommer närmast från PSV och är meriterad med 11st Holländska landskamper på sitt CV. Annars så måste ju det nämnas att vår egen Tommaso Pobega är på ett lån hos Spezia där han fått speltid i båda matcherna i ligan, den första mot Sassuolo från start, för att sedan agerat inhoppare mot Udinese.

Snabb fakta:

  • Senaste och enda mötet i officiella mellan Milan och Spezia var i Coppan 2014 och Milan vann på San Siro med 3-1 efter mål av Pazzini, Robinho och Honda.
  • Säsongen 20/21 är första någonsin som Spezia spelar i Serie A.
  • Spezia har en “Heders-Scudetto” från 1944 där man vann en fotbollsturnering i norra Italien efter kriget.
  • Spezia saknar sin mittback Terzi pga rött kort i senaste matchen.
  • Milan är obesegrade i de senaste 14 matcherna mot nykomlingar i Serie A.
  • Milan har hållt nolla i tre raka Serie A matcher, blir det en fjärde mot Spezia?

Serie A: AC Milan – Spezia

När?: 18.00, 2020-10-04

Arena: San Siro

TV: Cmore Fotboll eller Stream

Domare: Marco Serra

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen