Pioli: “Vi måste vara redo mentalt”

Under lördagskvällen spelade Milan sin andra träningsmatch när man mötte AC Monza på San Siro. Det blev till slut en 4-1 seger efter mål av Calabria, Maldini, Kalulu och Colombo. I en intervju med Milan TV berättar tränaren Stefano Pioli om vad han tyckte om insatsen och lagets form inför Europa League-kvalet mot Shamrock Rovers den 17 september. 

– Flera spelare fick viktiga minuter i benen, som kommer vara viktigt inför det kommande Europa League-kvalet. 

– Det blev inga skador, vi höll ett okej tempo och vi måste vara väldigt fokuserade när det är dags, eftersom jag inte kommer ha hela truppen på plats förrän bara några dagar innan matchen. 

En anledning till att Milan verkligen måste vara på tårna i matchen mot Shamrock Rovers är att den irländska ligan redan har dragit igång, som innebär att deras spelare är i bästa möjliga form. 

– Vi kommer möta ett lag som är i bättre fysisk form, så vi måste verkligen vara förberedda mentalt. 

Ett flertal viktiga försvarsspelare är just nu skadade, bland de ser vi Alessio Romagnoli, Mateo Musacchio och Andrea Conti.  

– Vi är lite tunna i försvaret. Jag är i konstant kontakt med klubben. Det är långt kvar i transferfönstret och vi får se vad som händer. 

En spelare som har ryktats till Milan mycket under de senaste veckorna är fransmannen och tidigare Milan-lånet Tiemoue Bakayoko. Uppgifter säger att mittfältaren kan ännu en gång lånas ut till klubben, med en köpoption. 

– Jag är fel person att fråga om det. Jag diskuterar bara spelare som jag har till mitt förfogande. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Scroll to Top