Pioli: “Det var en positiv prestation”

Igår kväll spelade Milan Europa League-kval när man mötte Shamrock Rovers på bortaplan i den andra kvalomgången. Man vann komfortabelt med 2-0 efter mål av Zlatan Ibrahimovic och Hakan Calhanoglu, som innebär att man nu möter det norska laget Bodö/Glimt i den tredje kvalomgången den 24 september. Efter matchen intervjuades tränaren Stefano Pioli av Milan TV, där han berättade om vad han tyckte om matchen och kommande utmaningar. 

– Jag är självklart nöjd eftersom det inte var en lätt match, i den första tävlingsmatchen är det alltid fullt av misstag. Vi hade förberett oss väl men jag visste också att vi skulle möta ett bra lag som är i bättre form. Vi spelade med kontroll och hade rätt tankesätt. Kanske kunde vi ha spelat mer direkt i den första halvleken, men det var en positiv prestation som kommer hjälpa oss att komma i form.  

– Vi visste att det här skulle bli deras livs match, men vi behövde behandla den på samma sätt efter allt vi gjorde förra säsongen. Om vi skulle misslyckas att gå till gruppspelet, så skulle jag delvis ha slängt bort det arbete vi har gjort. Jag är glad över hur vi bemötte matchen, med noggrannhet och beslutsamhet. Vi kontrollerade matchen och släppte till väldigt få chanser och Donnarumma var redo när det behövdes. 

Nyförvärven Brahim Diaz och Sandro Tonali fick båda göra sina tävlingsdebuter för Milan när de byttes in i den 84:e minuten. Anledningen till att de inte fick mer speltid var eftersom de väldigt nyligen anslöt till klubben berättar Pioli. 

– Diaz och Tonali är i bra form, men de har bara varit här i en vecka, så de behöver mer tid för att anpassa sig. De behöver bara få upp matchtempot, framför allt eftersom det är många matcher nu på kort tid. 

I den tredje kvalomgången väntar som tidigare nämnt, det norska laget Bodö/Glimt som leder Eliteserien (högstaligan i Norge), hela 13 poäng före andraplacerade Molde. 

– Nästa vecka möter vi ett ännu starkare lag, de leder den norska ligan stort och har redan spelat 17 matcher. Vi måste vara så bra som vi kan vara igen och vi har kvalitén för att vara det.  

Innan matchen mot Bodö/Glimt har man ligapremiären mot Bologna att se framemot, som spelas på måndag den 21 september klockan 20.45. 

– Nu måste vi fokusera på att återhämta oss och fokusera på den första ligamatchen. Vi vet att det inte kommer bli en enkel match, Bologna är alltid kapabla att skapa hot för motståndarlagen. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen