Pioli: “Vi måste komma ihåg vad laget har byggt upp tillsammans”

I dagens presskonferens med Pioli som presenterades på Milan TV ifrågasattes tränaren på lagets mål inför den kommande säsongen och hans önskan i mercaton. Pioli uttryckte sig optimistiskt efter det positiva avslutet på den föregående säsongen som resulterade i en förlängning av hans kontrakt. 

– Vi alla kommer påbörja den nya säsongen ifrån grunden men laget måste komma ihåg vad vi har byggt upp tillsammans.

– Idéerna, filosofierna och viljan att samarbeta på Milanello är densamma. Vi är ett ungt lag som inte har varit tillsammans länge, så vi lägger fortfarande grunden för laget.

– Det är verkligen en fördel att vi gjorde så bra ifrån oss under de senaste månaderna, eftersom jag känner till laget, är jag väl medveten om vad de kan ge och vad jag kan förvänta mig ifrån dem. Det har varit en konstig sommar med väldigt lite tid för träning inför den kommande säsongen, så vi måste göra så mycket som möjligt av den fördelen.

I juli var Rangnick mycket nära till att bli Milans tränare men Piolis otroliga prestationer med laget såg honom istället med en kontraktsförlängning.

– Vi är väldigt synkroniserade och vet vart laget måste förbättras. Klubben arbetar mycket konsekvent med att förstärka laget och vi har liknande idéer.

– Det är bara rätt av fansen att begära oss att nå Champions League, för det har tagit för lång tid sedan Milan sist deltog i den turneringen. Vi vill börja starkt och bygga på det som vi avslutade med i den förra säsongen.

– Våran första officiella match kommer att vara den 17:e september och det är in eller ut. Det kommer att bli en tuff säsong, som om vi kommer vidare i Europa League, kommer det vara 6 matcher under ett spann på 18 dagar.

Under den senaste veckan har spelare som Brahim Diaz, Tiémoué Bakayoko, Sandro Tonali och Serge Aurier rapporterats ligga mycket nära en flytt till Milan, detta sade tränaren om hans önskan av en trupp med valmöjligheter:

– En bra start skulle innebära en känsla av ett konsekvent lag med hänsyn till den föregående säsongen och det skulle vara viktigt, liksom att ha en komplett trupp med inte bara 12 till 13 förstavalsspelare utan istället 17 till 18 spelare.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen