Ibrahimović: “Jag känner mig hemma i Milan”

Tidigare under kvällen bekräftade Milan att man hade kommit överens med Zlatan Ibrahimovic om ett nytt kontrakt till den 30 juni 2021. I en intervju på klubbens officiella hemsida, berättar svensken om det nya kontraktet, hans känslor för klubben och om den kommande säsongen. 

– Det känns som att jag alltid har spelat i AC Milan, även när jag har spelat någon annanstans eftersom Milan alltid har behandlat mig väl. De med bra minne kanske kommer ihåg att jag inte var så glad under den tiden, men jag fick tillbaka mitt leende tack vare Milan. Det leendet har funnits kvar sen dess och jag känner mig hemma här. Det känns som att jag aldrig lämnade. 

Under den kommande säsongen kommer vi få se ett nygammalt nummer på Zlatans tröja, nämligen nummer 11 som han bland annat hade när klubben senast vann scudetton 2010/11. 

– Jag valde nummer 11 eftersom fansen känner mig med det här numret och jag ville ha tillbaka det. Att bära 21 gjorde att jag inte riktigt kände mig som samma Ibrahimovic som förut, så jag bad om att få 11:an. Enkelt. 

– Jag har kommit hit för att få tillbaka Milan till där de ska vara och jag kommer göra allt för att nå våra mål. Vi måste jobba hårt och göra uppoffringar men jag tror att under de sista sex månaderna förstod alla vad som krävs för att uppnå målen. Men vi kan inte glömma att vi inte har vunnit något, än. I mitt huvud, är mitt mål alltid att vinna någonting. Jag startar säsongen med intentionen att vinna. 

Förhandlingarna pågick under ett flertal veckor, innan Ibrahimovic till slut skrev på kontraktet under måndagskvällen.

– Först och främst, skulle jag vilja tacka klubben och tränaren för förtroendet de har gett mig. De gjorde allt för att behålla mig i Milan. Under de sista sex månaderna, visade jag att ålder inte betyder någonting och jag är fortfarande här. Under min semester, pratade jag mycket med tränaren, klubben och mina lagkamrater. Jag såg en framtida vision där jag fortfarande spelade för Milan. 

Milan var i en makalös form efter återstarten, där man tog 30 poäng av 36 möjliga i Serie A vilket gjorde att man slutade på en sjätteplats. Nästa säsong är målsättningen högre, och Ibrahimovic berättar vad som behöver göras för att kunna fortsätta som de avslutade förra säsongen. 

– Vi måste fortsätta som vi slutade säsongen. Vi måste jobba, tro och spela som vi gjorde, med mycket självförtroende och stolthet. Vi är Milan, när du sätter på dig tröjan är det fantastiskt, men samtidigt kommer det med en press om att nå resultat. Men jag tror alla har förstått vad som krävs för att nå toppen. 

Man spelade de sista 12 matcherna av säsongen utan publik, på grund av covid-19. När man kan få tillbaka publiken vet man ännu inte, men det kommer göra Milan ännu starkare, berättar Ibra. 

– Vi var starka men vi skulle ha varit ännu starkare med våra fans. Jag hoppas att de kan komma tillbaka så snabbt som möjligt, så att vi kan uppleva det här äventyret tillsammans. 

En lagkamrat som har setts umgås mycket med Zlatan utanför planen är Hakan Calhanoglu. När de träffades första gången förklarade svensken för honom det ansvar som krävs för att bära nummer 10. 

– Att bära nummer 10 är en stor sak i Milan, eftersom alla spelare som har burit 10:an var stora. Det kommer med en enorm press men om du jobbar hårt, kan du göra det. Under de sista sex månaderna såg jag honom arbeta otroligt hårt. En spelare som Calhanoglu kan göra det, han gjorde det och måste fortsätta eftersom det aldrig är tillräckligt. 

Mot slutet av intervjun berättar också Zlatan vad han kommer att bidra med i laget. 

– Jag vill ge exemplet att laget behöver jobba, göra uppoffringar och tro. Det behövs en vinnande mentalitet. Med den rätta mentaliteten kan du nå dina mål. Jag sätter press på mig själv och mina lagkamrater, att alltid ge 200%, både på träning och i match. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer