Gazidis: “Allt kan inte bli klart på 1 år”

Ivan Gazidis fick ställs mot mikrofonerna i en intervju och svara på en del viktiga frågor. Här är vad han hade att säga.

 

Om mercato: 

Vi har ett ungt lag som håller på att utvecklas. Kontinuitet är en väldigt viktig aspekt och en stor del av vår strategi, det handlar inte bara om unga spelare. Vi måste skapa synergi mellan de unga och de erfarna. Vi strävar givetvis mot att alltid bli bättre och att utveckla laget, förbättra klubbens finansiella del och att hitta en sund balans. Den nya stadion är ett fundament. Vi jobbar hårt och längtar till att se dess bärande frukter av vårt jobb. Allt kan inte bli klart på 1 år.

 

Om Ibrahimović:

 

Han har haft en betydelsefull roll sen han anslöt till truppen och vi hoppas att han kan stanna och uppfylla sin roll till fullo. Vi gör allt i vår makt för att få fram det absolut bästa ur dessa förhandlingar. Jag själv är optimistiskt till detta.

 

Om Milans kommersiella och sportliga mål:

Jag skulle vilja presentera en vision om klubbens aktiviteter. Laget är hjärtat i detta projekt. Vi har gjort stora framsteg när det kommer till den nya stadion. När det kommer till laget så jobbar vi bestämt. Vi fokuserade mer på unga spelare med talang och som kan göra en skillnad och utvecklas med laget. Efter pandemi uppehållet så hade vi de bästa resultat i Europa, precis bakom Real Madrid.

I den förra sommar transfern så fick vi med oss färre kända namn som Theo & Bennacer. Tiden har visat att vi tagit rätt beslut med förstärkningen och att vi valt rätt personer. Vi vill fortsätta vårt hårda jobb och utveckla klubben till nästa säsong.

 

Om kommande investeringar:

Vi har väldigt starka och pålitliga ägare. Sedan ankomsten till klubben så har vi gjort signifika investeringar. Det absolut viktigaste är självklart att ta rätt beslut och investeringar. Det gör vi genom att utveckla våra spelare. Vi har många stora utmaningar framför oss och vi måste respektera FFP, Financial Fair Play. Förra året förlorade vi nästa 150 miljoner euro och vi måste därför ta hänsyn till detta. Närmsta transfer kommer vi agera lite ovanligt och vi kommer satsa på rätt investeringar. Jag tror att vi ända till slutet av detta transfer fönster kommer att vara extra vaksamma och använda rätt alternativ.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer