Redaktionens Spelarbetyg: Sassuolo – Milan

Milan fullkomligt stormar fram och tog ikväll med sig alla 3 poäng hem från mapei stadium efter 2 mål av våran egen super-svensk. Milan går såpass bra att Pioli får fortsatt förtroende och vem kan säga att han inte är förtjänt av det i dagsläget. Nedan finner ni redaktionens betyg efter matchen.

Donnarumma – 6: En straff och inte så mycket mer. Ja vad ska man säga, bra med fötterna, annars är det bara att gratulera till hans 200e match!

conti – Spelade för lite för att bedömas.

Kjaer – 6,5: Återigen en stor match från dansken som agerar tryggt i snudd på varenda situation. Har några fina blockar dessutom.

Romagnoli – 6: Får olyckligt kliva av efter skada men var innan det helt ok. Solid prestation.

Hernandez – 6: Gör en av sina blekare matcher offensivt där han inte var lika synlig som vi gjort oss vana vid. Hög lägstanivå dock.

Kessie – 7,5: Är fullkomligt fenomenal i presspelet och vinner enorma mängder boll. Har verkligen hittat sin roll, liksom resten av laget.

Bennacer – 7: Är inte bara en städgumma på mitten utan har också börjat bidra mer frekvent framåt. Mål senast, stolpskott idag.

Rebic – 6: Gör en fin öppnande löpning för Zlatans 2-1, men är förutom det ganska blek.

Calhanoglu – 7,5: Slår en briljant assist fram till 1-0 och är ständigt farlig där framme. Vilken spelare han varit under de senaste veckorna. Hatten av, både för honom och Pioli som verkligen fått igång honom.

Saelesmaekers – 6: Gör många uppoffrande löp och lägger ner ett stort jobb, men det sista finliret måste bli bättre.

 Ibrahimovic – 8: 2 mål med bud på fler och bär Milan till seger i matchen. Båda målen gjorda efter riktigt högklassiga löpningar och han visar gång på gång att han har mycket kvar att ge. Solklar MOTM.

Avbytare och tränare: 

Calabria – 6,5: Kommer in tidigt och levererat direkt. Fyller på bra på sin kant och ger faktiskt ett större hot än Hernandez under långa stunder.

Gabbia – 6,5: Kommer in och står för en trygg och bra match, kanske för att det röda kortet kommer tät inpå hans inhopp.

Laxalt – 5: Gör absolut inget speciellt och stärker inte direkt sina aktier inför framtiden.

Bonaventura & Biglia – Spelade för lite för att bedömas.

 Pioli – 7:  Milan skapar klart mer och har full kontroll på matchen efter det röda kortet. Laget har sett väloljat ut i veckor nu och man kan inte annat än att unna Pioli en förlängning. Kanske kommer vi ångra oss, men det får framtiden utvisa. Nu har vi inget annat val än att säga tack, mister Pioli.

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer