Pioli: “Milan kommer fortsätta med gasen i botten”

Milan kommer imorgon att möta De Zerbis Sassuolo. Ett Sassuolo som hittils har imponerat i Serie A. Detta hade Pioli att säga inför matchen.

— Milan har mycket bensin kvar i tanken. Vi kommer fortsätta med gasen i botten till den 2 augusti. Sen efter det, kan vi börja tänka på nästa säsong.

— Matchen kommer kräva att vi är på tårna, har maximalt fokus men även en viss respekt. Sassuolo har tre forwards som alla gjort tio mål eller fler.

Som på alla presskonferenser kommer frågan om hur framtiden ser ut för vår coach. Denna gången viftade han bort frågan och pratade endast om matchen.

— Allt jag bryr mig om är att vi jobbat så hårt för att hålla oss kvar på sjunde plats (sjunde plats ger europaspel då Napoli på sjätte plats vann Coppa Italia). Laget är i god form och vi går absolut inte på reserver. Det är fyra matcher kvar och vi ska visa er att vi är på rätt väg.

Zlatan blev tidigt utbytt då senaste matchen dödades snabbt. Han blev även irriterad men Pioli hävdar att det endast var för det hårda matchandet.

— Ibrahimovics spelstil ger oss en extra dimension i spelet då han är väldigt duktig på att droppa för att öppna upp ytor för andra. Hans senaste två matcher har varit av absoluta toppkvalité. Laget och Milan behöver honom från start helt enkelt, dessutom har vi god täckning på hans position. Ska han starta behöver han vara fräsch och redo fysiskt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen