Inför: Sampdoria – AC Milan

Imorgon ställs vi mot Albin Ekdals Sampdoria som inte har någonting att spela för. Milan däremot, har europaspel att tänka på.

AC Milan:

Förra matchen mot Atalanta var en jämn batalj som slutade med 1-1 efter ett drömmål av Hakan Calhanoglu och en straffräddning. En poäng som kan visa sig vara enormt dyrbar då det är just den poängen som skiljer Milan mot sjundeplacerade Napoli. Som ni säkert förstår flåsar Napoli oss i nacken och utan tre poäng så kan det visa sig ödesdigert. Att bara kvalificera sig för Europa League ger ca 3 miljoner euro. Ponera sedan att vi skulle gå och vinna hela turneringen, då blir det sammanlagt 22 miljoner euro. Pengar som under pandemitider skulle vara enormt välkomna.

Förra veckan har präglats av helt andra saker än just prestationerna på planen. Det är ledningen som dominerat rubrikerna tillsammans med diverse kontraktsförslag till nyckelspelare. Senast idag (28 juli) så kom en tweet från mycket ansedda Vito Angelè att Paolo Maldini har tackat ja till en fortsättning i barndomsklubben. Ivan Gazidis ska ha ställt frågan och enligt Vito ska han absolut inte ha tvekat på att tacka ja. Dessutom hävdar han att Gigio Donnarumma och Zlatan Ibrahimovic just nu diskuterar eventuella kontraktsförlängningar. Zlatans kontrakt handlar inte oväntat om en förlängning på ett år men Donnarummas kontrakt, som går ut efter nästa säsong, vill man knyta till sig på ett längre avtal. Vad gäller Zlatan så spädde han på ryktena ordentligt med sitt inlägg på Instagram där han säger att han just nu bara “värmer upp”.

Formen i Milan är som vi alla vet mycket bra, bättre än den varit på flera år. Vi radar upp bra resultat mot topplag i ligan och trots lite skadebekymmer, främst i backlinjen, så visar vi gång på gång att vi är ett lag att räkna med nästa säsong. Castillejo kommer att vara med i truppen imorgon, Duarte och Paqueta är tveksamma. Conti och Romagnoli är definitivt borta.

Sampdoria:

Claudio Ranieri och hans manskap blandar och ger väldigt mycket denna säsongen. Man kan gå från att vinna fyra av fem matcher samt göra tolv mål på de fem till att sedan gå på två raka torsk med endast ett mål framåt. Med en målskillnad på -14 så finns det endast fem lag som är sämre i ligan och det är inte riktigt på femtonde plats i ligan man förväntade sig att vara. Förra året kom man på nionde plats med en skytteligavinnare i laget i form av det evigt gröna trädet Fabio Quagliarella som gjorde 26 strutar. Jämför det med i år då han “bara” gjort 11 mål och man kan kanske peka på varför det går lite trögare.

Man har dessutom ett extremt dåligt facit med tio förluster, tre kryss och inte en enda vinst mot de större lagen i ligan. En extremt oroande trend som Ranieri verkligen måste få styr på. Det är kanske inte mot just dessa lagen ett Sampdoria förväntas ta tre poäng, men det är endast bottenlagen i ligan som har så dyster statistik och inte lyckas plocka med sig en endaste trepoängare mot ett större lag. Skrällar förekommer alltid under en säsong och Sapmdoria strävar högre än hur de såhär långt har presterat.

Snabba fakta:

• De fem senaste möten lagen emellan har slutat i tre vinster till Milan, en förlust och ett kryss (senaste matchen 0-0).

• Hakan Calhanoglu har gjort fem assist och tre mål på de senaste fyra matcherna, en helt makalös statistik.

• Bennacer och Hernandez är tillbaka efter sina avstängningar, de förväntas att direkt ersätta Laxalt och Biglia.

• Det lär inte bli något svenskmöte då Albin Ekdal befaras missa matchen med en ankelskada.

• Upp till direktplatsen som Roma har skiljer det fyra poäng med två omgångar kvar. Milan är därför tvungna att vinna för att ha en chans på direktkvalificering till EL.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen