Inför: Milan – Parma

Viktiga poäng i kampen på Europaplats står på spel när svensklaget Parma besöker San Siro!

 

MILAN: De rödsvarta från Milanos fina resultatkurva efter coronauppehållet håller i sig efter en stark krigarinsats borta mot Napoli senast (2–2). Efteråt talade tränare Pioli om att truppens självförtroende har ökat till följd av den fina resultatformen och att uppehållet gav laget en chans att förstå hans spelidé på ett bättre sätt. Han pratade även om det tuffa spelschemat och att det snart är dags att lufta några nyckelspelare för att således kunna hålla dem pigga och hela fram till omgång 38. Milan ligger i nuläget på en sjundeplats i ligan, med två poäng upp till Napoli och fyra poäng ner till Sassuolo som tar emot Juventus ikväll vid 21:45. En vinst ikväll hade därmed kunnat öka poängavståndet till de svartgröna från Emilio-Romagna, förutsatt att Juventus gör jobbet. Viktiga poäng står därmed på spel!

 

PARMA: Parma kommer, likt Milan, från en karaktärsbildande krigarinsats i senaste omgången. För motståndet stod Bologna hemma på Ennio Tardini där man lyckades både reducera och kvittera på övertid för att nå ett 2–2-resultat. Noterbart är att de båda svenska landslagsmännen Riccardo Gagliolo och Dejan Kulusevski stod för varsin framspelning i upphämtningen. I övrigt skiljer sig Parmas form post-lockdown markant från Milans dito. Man har enbart lyckats plocka hem fem poäng sedan dess, och innan den oavgjorda matchen mot Bologna kommer man från fyra raka förluster. Parma huserar nu en tolfteplats i Serie A med 40 inspelade poäng, och med elva poäng ner till Lecce under strecket och tio upp till Milan på sjundeplatsen är inget ännu helt över för den parmesandoftande klubben i vitsvart. Parma lär därmed komma taggade!

 

Snabba fakta

Milan:

  • Ante Rebic, som har stått för tio mål och en assist under 2020 är en av de spelare som ryktas få vila. Den som väntas ta plats i hans ställe är Rafael Leao, som även han visat fin form sedan uppehållet och gjort tre mål.
  • I lagens senaste möte i december vann Milan med 1–0, efter ett sent avgörande av Theo Hernandez.
  • Milan kommer till spel utan skadade Samu Castillejo, Mateo Musacchio och Leo Duarte. Saknas gör även Alexis Saelemaekers som drog på sig en utvisning mot Napoli.

Parma:

  • Danske centertanken Andreas Cornelius, som har stått för elva mål och fyra assist under säsongen väntas vara utanför truppen, precis som han var mot Bologna.
  • För oss i Milanlägret kommer ett kärt (?) återseende, då den före detta Milanmittfältaren Juraj Kucka sedan januari 2019 återfinns i Parma. Den rutinerade slovaken har under säsongen gjort 6 mål i Serie A.

 

Serie A: Milan – Parma

Arena: San Siro

Avspark: Kl. 19:30

TV: C-More Fotboll, C-More Stream

Domare: Massimiliano Irrati

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen