Inför: Milan-Atalanta

Två av ligans bästa lag efter uppstarten möts på San Siro, Milan möter Atalanta!

 

Milan: I tisdags spelades matchen mellan Sassuolo och Milan, efter två mål av svensken och en inslagen straff av Caputo så vann Milan med 2-1. Hädanefter lyckades Parma slå Napoli på hemmaplan efter att Kulusevski har fått en tveksam straff och han slog även in den på Italienaren Meret. Parmareslutatet gjorde att Milan gick om Napoli i tabellen och formstarka Milan placeras på en nuvarande 6:e plats. Milan jagar, om Milan vill ha en direktplats till Europa League så måste dem gå om Roma i tabellen. Rom laget gjorde en stark prestation under tisdagen och vann med 6-1 borta mot SPAL. Rangnick sågs som klar för Milan och att tysken skulle komma in var alla överens om i Milan lägret. Men efter att den nuvarande tränaren Stefano Pioli har radat upp vinster så bestämde sig Milan ledningen att förlänga Piolis kontrakt till 2022, den sportsliga ledningen ser även den ut att bli kvar. Milan är i väldigt bra form som sagt men det är även Atalanta så detta kommer nog bli en väldigt jämn match.

 

Atalanta: Det senaste mötet mellan Atalanta och Milan gick betydligt bättre för de blåsvarta än vad det gjorde för de rödsvarta. Senast lagen möttes slutade matchen 5-0 till Atalanta och Milansupportrarna var såklart ganska besvikna på sitt lag efter den matchen. I tisdags vann Atalanta med 1-0 mot Bologna och just nu ligger dem på en stabil andraplats i tabellen med sex poäng upp till Juventus och en poäng ner till Inter. Juventus har en match mindre spelad, just nu lever fortfarande titelstriden. Men för att Atalanta ska vinna scudetton så får Juventus inte ta mer än två poäng på deras fyra kommande matcher, Atalanta ska då vinna mot Milan, Parma och Inter. Tekniskt sett så har Atalanta fortfarande chans på en ligatitel men känslan är att Juventus tar hem detta. Atalanta är fortfarande kvar i Champions League och kommer nog att rotera truppen för att ha så många spelare i form som möjligt inför matchen i Portugal mot PSG.

 

Snabba Fakta

 

Milan: 

 

  • Efter vinsten mot Sassuolo är Milan obesegrade sen förlusten mot Genoa (2-1),  detta resulterar i 9 raka ligamatcher utan förlust.
  • Milan kommer ha nyckelspelare som Bennacer, Theo, Romagnoli och Kjaer borta. sen tidagre är även Duarte, Castillejo och Musacchio skadade. Plus att högerbacken Conti (skadad) kommer förmodligen även han missa Atalanta matchen.
  • På de senaste sex matcherna har Milan gjort 19 mål och släppt in 7 mål. 

 

Atalanta: 

 

  •  Atalanta har precis som Milan vart formstarka efter uppstarten och har slagit Lazio, Napoli och även kryssat mot Juventus. 
  • Atalanta har gjort 111 mål (alla turneringar inräknade) denna säsongen vilket gör att dem är ett av Europas ledande i gjorda mål denna säsongen.
  • Senast lagen möttes krossade Atalanta Milan och matchen slutade 5-0  målen gjordes av Gomez, Pasalic, Ilicic och Muriel.

 

Serie A: AC Milan – Atalanta

 

Arena: San Siro

 

Avspark: Fredag 24/7-2020, klockan 21:45

 

TV: C-More stream

 

Domare: Daniele Doveri 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen