Inför: Fiorentina – AC Milan

Efter Milans senaste sömnpiller och Fiorentinas urladdning mot Sampdoria ska de nu ställas mot varandra.

AC Milan: 

Senaste matchen mot Torino var en 0-1 seger borta och skrivande skribent missade matchen. Men som 0-1 låter och vad jag hört var matchen inget att hurra över, tre poäng och en nolla i protokollet till bekostnad av att man nickar till lite emellanåt. Men det tar vi! 

Senaste matchen mot Juventus blev en rejäl besvikelse. Absolut inte på grund av vårt kära Rossoneris insats. Utan för att det kändes som att vi blev lite blåsta av domaren. Usch jag hatar att gnälla på domare då det känns så omoget och ovuxet. Men där förlorade vi viktiga spelare till returen och fick en rejäl moralsänkare när Ronaldo satte dit straffen i slutet. Jag hoppas att spelarna ändå kan ta med sig att vi stundtals dominerade italiens bästa lag och förtjänade att gå ifrån med vinsten trots spel med tio man. 

Vad jag menar är alltså att Fiorentina som står för motståndet borde akta sig. Första halvlek i derbyt mot Inter spelade Milan sin bästa fotboll under hela säsongen, sen gör man fruktansvärt starka 90 minuter mot Juventus, diskuterbart årets bästa prestation. 

Ante Rebic håller senaste matcherna på att galoppera in i våra hjärtan och har nu definitivt petat Zlatans kelgris Rafael Leao. Formen från Eintracht Frankfurt och fotbolls-VM 2018 har kommit ikapp kroaten igen och det börjar likna en otroligt duktig fotbollsspelare igen. Som svensk vill man ju kalla på Zlatan-effekten då hans form är parallel med intåget men det kan ha varit så att han bara hittat fotfästet i italienska ligan. Gör han mål igen tror ni? 

Fiorentina: 

Viola ger spridda skurar denna säsongen. Man parkerar just nu på plats 13 i tabellen på en målskillnad av –4. Hade Fiorentinas superstjärna nyligen värvad från Bayern Munchen, Franck Ribery, varit skadefri hela säsongen hade man tveklöst legat på plusstatistik och en högre tabellplacering. Det visade iallafall fransmannen i början av säsongen. Dessutom har man lånat ut Giovanni Simeone till high-flying Cagliari. Där har argentinaren, som ska säga pappa till Diego Simeone, svarat för 10 poäng på 22 matcher. Något som Fiorentina verkligen hade behövt idag. 

Fiorentina blandar som sagt resultatmässigt. De slår alltså Napoli på bortaplan med 0-2 innan man två matcher senare åker på storstryk 3-0 av Juventus. Sen spelaren man en tight match mot Atalanta som förloras med 1-2 på hemmaplan innan man går igenom en fullkomlig urladdning borta mot Albin Ekdals Sampdoria. De vinner med hela 1-5. Detta är alltså precis som ni läser. På bortaplan! 

Lagets superstjärna är givetvis Federico Chiesa. Anfallaren är endast 22 år gammal men känns som att han har varit bra i Serie A de senaste fem åren. Har väl inte den bästa säsongen i sitt liv just nu men 9 poäng på 21 matcher är fortfarande en helt okej säsong för landslagsspelaren. 

Lägg därtill att man har hittat en lekkramrat till Chiesa nu när Ribery varit skadad. Serben Dusan Vlahovic har vaknat till liv lagom till sista tredjedelen av Serie A och gjorde två mål senast. Nu har han gjort 6 mål på endast 8 starter och får hållas koll på. 

Snabba fakta: 

• De fem senaste matcherna har slutat i två vinster, två förluster och ett kryss. 

• Ante Rebic har nu gjort sex mål sedan årsskiftet. Dessutom tre mål på sina tre senaste matcher, en spelare i form.

• Simon Kjaer som gjort en väldigt stark säsong sen han kom i januari, och promenerade in i startelvan, fick utgå skadad senaste matchen och kommer att missa matchen. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen