Pioli: “Det är ett lagspel”

Världen och Italien har skakats av en annan händelse, Kobe Bryant och hans dotters tragiska bortgång. Men imorgon är det ändå dags för Milan att möta Torino. En match där basket-ikonen kommer att hyllas.

— Mentalt ser det bra ut nu när vi börjat vinna, då blir det enklare att lita på att vi kan nå vårt mål med CL. Spelarna ser bra ut fysiskt också trots att vi inte haft så mycket vila. Jag ska dock kolla hur många som är helt friska och sen göra en bedömning vilket som är det bästa laget imorgon. 

— Fokuset måste ligga på nästa match, alltid. Vi kan aldrig släppa det. För som jag sa i förra intervjun så måste man tänka att nästa match är den viktigaste du någonsin kommer att spela. 

— När det har sett tungt ut så har spelarna hållt fokus och tillgänglighet. Vi vet att vi fortfarande kan bli bättre, det är ett lagspel. Just nu ser det bra ut men vi kan dominera matcherna mer och bli mycket mer effektiva. Chansen är att vi kan avsluta säsongen riktigt starkt. 

— Det kommer att komma ett skadeskjutet Torino som verkligen vill motbevisa förra matchens 0-7 förlust mot Atalanta. Det tog nog tungt på dom men alla har sånna matcher någon gång. Men oavsett om dom är hungriga så måste vi vara målmedvetna om att hålla vår fina streak intakt. 

Återigen om Rebic. 

— Rebic har kommit tillbaka efter jul som en helt ny spelare. Han har jobbat stenhårt med att alltid vara redo. Alla måste använda honom som exempel och vara redo när jag väl kallar på dem. 

Om fansen. 

— Våra fans har alltid varit fantastiska. De har aldrig slutat visa sin kärlek och passion. De är alltid lika trevliga att spela för. Speciellt för att det såg så pass dåligt ut innan.  

Sen fick såklart Pioli frågan om Kobe Bryants tragiska bortgång. 

— Kobe var en av de bästa basketspelarna någonsin, men han var också en sport-ikon. Han speglade alltid enorm målmedvetenhet kombinerat med en extrem glädje för sin sport. Jag har alltid älskat basket och blev väldigt chockad. Så väldigt synd att det tog slut så tidigt för honom. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer