Pioli: “Jultomten kommer den 25:e december”

Omgång 15 står inför dörren och alla är förväntansfulla. Här är vad Pioli hade att säga på sin presskonferens.

– Jag tror att Bologna kan vara en vändpunkt för oss men vi måste vara kreativa och inte missa våra chanser. Det kommer att vara en mycket viktigt match för oss jämförbart med Parma, Bologna ger oss mer spelyta med spelar ett aggressivare spel. De har en stark offensiv, jag har tränat Palacio tidigare och han är en smart spelare. Bologna har en fin spelidé, både i offensiven och bakåt. men vi kommer vara redo.

– Sedan Mihajlovic tog över tycker jag att Bologna har blivit tekniskt starkare. Tyvärr kämpar han med sin sjukdom men han gör det med ett stort hjärta, han är fokuserad. Fansen tar väl hand om honom och jag längtar tills jag ser honom så jag kan ge honom en kram.

– Vi måste ständigt ge 100%, vi måste jobba hårt och pressa oss till högre nivåer. Vi fokuserar på lagkänslan och hur vi kan förbättra oss själva genom att växa som individer och som spelare. Vi måste göra det här tillsammans annars kan vi inte ta oss uppåt i tabellen. Vi har viktiga matcher framför oss. Vi ska ta full pott nu mot alla vi möter men då är det viktigt att vi lägger i vår högsta växel. Gruppen har vuxit enormt sedan jag kom och det är självklart att vi alla siktar för spel i Europa. Jag kom inte hit för att göra ett vanligt jobb, jag kom hit för att göra mitt absolut bästa.

– Vi måste kunna se skillnaden på spelarna, tittar vi på Leão så är hans styrka i sina rörelser men han behöver förbättra sitt spel inne i boxen. Piątek är en av de som jobbar stenhårt, vi försöker alla tillsammans hjälpa honom att hitta tillbaka till sin fina form.

– Jag tycker att jag har en bred speltrupp, det finns flera val i alla områden förutom backlinjen, där är vi lite sköra med tanke på våra skador. Jag förväntar mig att alla ger 100% när de kliver på plan för att göra en stor skillnad.

Under presskonferensen fick Pioli också frågor om en eventuell återkomst för Ibrahimovic.

– Jultomten kommer vanligtvis den 25:e december, just nu är den bästa presenten 3 poäng i Bologna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer