Pioli: “Det finns mycket vi kan förbättra”

Idag gjorde Stefano Pioli sin andra presskonferens som Milans tränare. De frågor han fick från pressen handlade bland annat om den oavgjorda matchen mot Lecce, hans syn på spelarna i truppen och målen för denna säsong.

Matchen mot Lecce?
– Det finns en del att förbättra från den matchen – framförallt hur vi tänker i vissa situationer. Under veckans gång har jag spelarna visat vilja och jag tycker att det har varit en bra träningsvecka. Nu måste vi visa det på planen också.

Truppen?
– Mina spelare är lyhörda och enade, vi jobbar för att uppnå våra mål. Att vara ett lag innebär också att man som individ får offra sin egen spelstil lite. Vi måste analysera våra styrkor och svagheter lite till. Bennacer? Han gillar att föra bollen framåt och har mycket kvalitéer. Jag gillar honom och han kommer få sin chans snart. Jag litar på honom. Leao och Piatek? De har olika kvalitéer, men kan spela tillsammans i anfallet. Vi måste bara hitta den rätta balansen. Calhanoglu? Han är en bra spelare och jag bar mycket nöjd med hur han tog sig an den position han blev tilldelad. Rebic? Han kan göra bättre ifrån sig, han har kvalitén att spela på en mycket högre nivå. Caldara? Han har inte funnit formen ännu och hade lite småskavanker igår. Jag hoppas att han är tillbaka snart. Suso? Fysiskt så är han i bra form och så länge han presterar bättre än sina lagkamrater så kommer han att starta. Detta gäller för samtliga. Paqueta? Han gjorde det bra utan boll, men med boll så förväntar jag mig mer.

Roma?
– Vi är väl förberedda. Roma är ett starkt lag som bara har förlorat en match hittills. Jag förväntar mig ett möte med ett viljestarkt Roma. Startelvan? Det bästa möjliga laget kommer att starta.

Unga spelare?
– Jag räknar ungdomar som spelare födda på 2000-talet. Donnarumma har spelat över 100 matcher i Serie A nu och är en ledare. Laget har en bra grund att bygga på och vi har erfarenhet i truppen.

Spelschemat?
– Vi måste visa våra kvalitéer i varje match och jag är inte orolig över spelschemat. Vi har fullt fokus på morgondagens match som kommer att bli en lurig match. Målet för denna säsong? Förra säsongen låg Milan fyra vid denna omgång, så vi har en del att jobba på. Målet är att vinna allt, sedan får vi se hur vi har lyckats med det i slutet av säsongen. Faktumet att vi inte vann mot Lecce visar att det finns mycket att jobba på.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer