Redaktionens spelarbetyg: Milan – Inter

Donnarumma: 7 – Prövas tidigt i matchen och står för ett par fina räddningar under matchen. Varken Brozovic eller Lukakus mål var det inte mycket han kunde göra åt. Redaktionens MOTM.

Conti: 4,5 – Orsakade frisparken som sedermera ledde till Brozovic mål för Inter. Gjorde en okej insats där det var sällan vi fick se hans offensiva kvalitéer och i defensiven fanns mer att önska.

Romagnoli: 5,5 – Visar vilken ledare han har blivit och står alltid upp för sina lagkamrater i nöd. Stabil under hela matchen, men kunde gjort det bättre i närkampen med Lukaku som ledde till Inters 2-0 mål.

Musacchio: 6 – Är stabil tillsammans med Romagnoli i försvaret, särskilt när ytterbackarna yrar runt och lämnar stora ytor till motståndarna att utnyttja.

Rodriguez: 3,5 – Såg ofokuserad ut och nästan varje bolltouch resulterade i en tjongboll eller en rensning. Höll på att bjuda Inter på ett mål i första halvlek, men som tur var hade vi Donnarumma i mål.

Kessie: 5 – Visar stundtals att han har den potential vi värvade honom för, men i denna match blev han mestadels överkörd av Inters finess och kvalité på mittfältet.

Biglia: 5 – Ett kritiserat val av Giampaolo att spela Biglia redan innan matchen hade börjat. Tror kritiken kommer fortsätta även efter denna match om han får starta igen mot Torino. Har en fin passningsfot, men det är sällan den får utnyttjas till fullo då han är alldeles för långsam för att kunna skapa de ytor han behöver för att kunna slå sina passningar.

Calhanoglu: 5 – Springer och springer, men sen tar orken slut för att kunna göra något effektivt när han väl har bollen..

Suso: 5,5 – Inledde matchen till höger trots att han skulle spela som trequartista. Verkade sedan få order om att spela mer centralt och lydde därefter. Försökte med några riktigt slappa skott, men skapa egentligen aldrig några farligheter offensivt. Vart har vår lurige Suso tagit vägen?

Piatek: 5 – Anonym. Fick sällan någon boll att jobba med och när han väl fick det så var det en svår boll.

Leao: 7 – Vad hände nu? såg vi precis en spelare som kan spela fotboll i detta lag? Med sin snabbhet och teknik var han det enda offensiva hotet Milan hade i denna match. Kommer Giampaolo kritisera honom för att spela för portugisiskt nu?

Avbytare:

Paqueta: 5,5 – Kom in med energi och försökte bidra till spelet, men blev överkörd av Inters mittfält. Kom aldrig till sin rätt.

Hernandez: 6,5 – Piggt inhopp av fransmannen. Skapade också Milans farligaste målchans på den korta tid han spelade.

Rebic: – Spelade för kort tid för att betygssättas.

Giampaolo: 3.5 – Valde att spela Biglia från start istället för Bennacer trots att den sistnämnde uträttade mer på en match än Biglia gjort på alla sina matcher i Milans tröja under inledningen av säsongen. Blev överkörd på mittfältet och det enda positiva var att han lät Leao spela från start.

Om du undrar vilket betygsystem vi använder och hur det fungerar så hittar du svaren här: https://www.milansverige.se/redaktionens-spelarbetyg/

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen