Införrapport: Torino – Milan

Torino: Walter Mazzarri och hans mannar har imponerat denna säsong. Laget placerar sig på en 7:e plats i serie A, bara 3 poäng bakom Milan och den sista champions league-platsen. Den vinröda, eviga, tvåan från Turin har inte förlorat på sina 5 senaste matcher och har bara 1 torsk på sina 13 senaste matcher, men man har samtidigt ett sannerligen tufft återstående spelschema. Så champions league-drömmen förblir av allt att döma en avlägsen utopi, men man måste ju få drömma. Man har genom åren byggt en relativt slagkraftig trupp med Andrea Belotti, Iago Falque och Simone Zaza som klarast lysande stjärnor. Man brukar dock trots sin starka trupp ha det tufft i matcherna mot just Milan då man historiskt sett haft oerhört svårt att slå dem rödsvarta. Men villa man ge sig själv chansen till CL-spel så måste man vinna, vilket borde betyda att de tar sig an matchen med en offensiv inställning. Något som förhoppningsvis kan gynna Milan.

Trupp:
Ichazo, Sirigu, Rosati, Bremer, De Silvestri, Singo, Pargini, Damascan, Iago Falque, Izzo, Nkoulou, Moretti, Aina, Rincon, Meite, Ansaldi, Berenguer, Baselli, Belotti

Trolig startelva (3-4-2-1):
Sirigu – Izzo, Nkoulou, Moretti – Aina, Rincon, Meite, Ansaldi – Berenguer, Baselli – Belotti

Milan: Om Torino kommer in i matchen med god form och vind i ryggen så är det precis det motsatta som präglat Milan de senaste veckorna. Laget och inte minst Gattuso är under en enorm press och löser man inte 4:e platsen är det med största sannolikhet över för Gattuso. Conte, Sarri, Pochettino och Emery ses alla som heta alternativ för att ersätta till nästa säsong, men man ska också komma ihåg att ta vissa rykten med en nypa salt. Milan har som sagt en svag form, 1 seger på sina 7 senaste är facit och med det i åtanke är det ett smärre under att man fortfarande innehar 4:e platsen, och det säger minst lika mycket om konkurrenterna som det gör om Milan. I sin senaste match så förlorade man mot Lazio i Coppa Italia med 1-0, i en match som var allt utom övertygande. Spelet var trögt och destruktivt samtidigt som man var porösa bakåt. Dessutom drog Davide Calabria på sig en skada som kommer att hålla högerbacken borta från spel resten av säsongen. Men man kan nu åtminstone lägga allt fokus på ligan för att hålla ifrån konkurrerande lag i slutspurten. Ska man hitta något annat positivt inför denna match så är det att Milans kreativa brasse, Lucas Paqueta är tillbaka i spel. Han ser ut att få kliva direkt in i startelvan, vilket är välkommet då Milans facit med brassen varit avsevärt mycket bättre än när han inte spelat. Kanske är lite irrationell sambafotboll just vad som behövs i detta nu.

Truppen:
G. Donnarumma, Reina, A. Donnarumma, Abate, Zapata, Caldara, Romagnoli, Musacchio Laxalt, Rodriguez, Conti, Biglia, Bakayoko, Kessie, Mauri, Bertolacci, Paqueta, Suso, Borini, Cutrone, Piatek, Calhanoglu, Castillejo.

Trolig startelva (4-3-3): Donnarumma – Conti, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez – Bakayoko, Kessie, Paquetá – Suso, Piatek, Calhanoglu.

Snabba fakta:

– Milan har bara förlorat 1 av sina senaste 33 möten med Torino.

– De senaste 4 matcherna lagen emellan har slutat oavgjort.

– 2 av de 3 senaste matcherna lagen emellan har slutat 0-0.

– Torino är det lag som spelar mest oavgjort i hela ligan. Hela 14 av 33 matcher har de kryssat denna säsong.

Serie A: Torino – Milan

Arena: Stadio Olimipco di Torino

Avspark: Söndagen den 28:e april klockan 20:30

TV: Strive

Domare: Marco Guida

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer