Gattuso: “Piatek är som Robocop.”

Gattuso höll idag presskonferens som vanligt inför matchen mot Napoli imorgon kväll. Tränaren talade bland annat om morgondagens motstånd, transfermarknaden och nyförvärvet Krzysztof Piatek.

– Piatek påminner en om Robocop. Hans säger bara fyra ord och han blir inte distraherad av tjatter, vilket han bevisat på träningarna. Han är väldigt fysisk och han gillar att attackera ytor. Han har kommit hit med stor entusiasm, jag blev förvånad över välkomnandet från allihopa.

– Carlo Ancelotti kan inte härmas när det kommer till att hantera omklädningsrummet. Han får spelare att tro på sig själva och han lyckas få in det i spelarnas huvud. Väldigt få har någonsin talat illa om honom.

Gattuso fick även frågan om Calhanoglus eventuella flytt till Leipzig och om Zapata förnyar med klubben.

– Ni journalister hittade på ryktena om Calhanoglu. Leipzig ville ha honom men jag har alltid sagt till klubben att han ska stanna då han är en viktig spelare för oss. Ledningen har sagt samma sak. Han har aldrig varit till salu.

– Zapatas kontrakt går ut snart därför har klubben erbjudit honom ett nytt. Nu är det upp till honom att bestämma om han vill stanna eller inte. Han har fått starta några matcher men nu är han skadad så vi får se vad som händer. Ledningen och jag vill att han ska stanna.

– Napoli tappar väldigt mycket då de måste spela utan Allan imorgon, Carlo har dock väldigt många alternativ. Imorgon måste vi spela väldigt bra för att ta poäng mot ett läskigt lag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer