Spelarbetyg: Milan – Genoa

Donnarumma 2,5: Slarvig med fötterna men blir försatt i tuffa lägen av sina medspelare. Gör sedan en Gigi-räddning vid ställningen 1-1. Räddar Milan där. Synd att han inte får hålla nollan.
Musacchio 3 – Fin match av Musacchio. Fokuserad matchen igenom, kvick och stark.
Romagnoli 3,5 – Hade stenkoll på farlige Piatek och är helt oskyldig vid självmålet. Avgör sedan matchen med en riktigt fin volley. Visar fin känsla där och tar Milan upp på CL-plats. Redaktionens man of the match.
Rodriguez 3 – En av få Milanspelare som förstår att man ska slå tidiga inlägg när man har två farliga anfallare i boxen. Tog stort ansvar vid ställningen 1-1 och visade klass.
Kessie 2,5 – Fick agera högerback i defensiven och gör det på ett bra sätt. Springer mycket och är en motor på mittfältet för att driva fram bollen, men tenderar att slarva ibland och fatta fel beslut.
Bakayoko 1,5 – Vann dueller i mitten, ja, men fransmannen uppträder oerhört loj. Slarvar enormt med passningsspelet och är en faktor till att Genoa får tryck på Milan första halvlek. I andra halvlek bidrar han till Genoas kvittering. Man kan inte uppträda så nonchalant och långsamt om man ska spela i AC Milan.
Calhanglou 1,5 – Företagsam och vill ha bollen, men det saknas kvalité hos turken för tillfället. Behöver höja sig.
Suso 3,5 – Fortsätter sin fina form och har gjort flest poäng i hela Serie A (ett mer än Ronaldo). Slog till med ännu en drömträff. Verkade trött mot slutet, helt förståeligt. Milans mest kreativa och viktigaste spelare.
Cutrone 2,5 – Fick en rejäl smäll i första halvlek och spelade trots smärta. Visar på stort hjärta, som vanligt, men fick få bollar att jobba på idag.
Higuain 2,5 – Fick som kollegan få bollar att arbeta på, men söker sig då ner i spelplanen och är så nära flera gånger att näta. Riktigt vinnarskille.
Abate 1,5 – Kommer in och uppvisar en fruktansvärt taskig touch. Fyller på sin kant, men kvalitén på inspelen är bedrövlig.

 

Gattuso 3 – Smart gameplan taktiskt av Gattuso. Spelar 3-5-2 i offensiven och 4-4-2 i defensiven med Kessie som högerback. Gör ett klokt byte med att ta in Abate och flyttar in Kessie i mitten. Calhanglou fick en offensivare roll på sin kant då och även Rodriguez fyllde på offensivt. Castillejo kunde förvisso ha kommit in tidigare, men tack vare Romagnolis mål så får Gattuso arbetsro. Rent taktiskt hade Gattuso en klok gameplan och han skiftade om laget skickligt efter 1-1. Laget och spelarna kunde och borde ha presterat bättre, men Gattuso visar ännu en gång att han kan vända detta Milan från en negativ trend till en positiv.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer