Gattuso: “Man kan inte ta något för givet i fotboll”

Milan lyckades med nöd och näppe resa hem med tre poäng från Luxemburg efter gårdagens 1-0 vinst mot Dudelange i Europa League. I en intervju med Sky Sport Italia talar Gennaro Gattuso ut om sitt lags insats, rotationen i startelvan och Higuains missade målchanser. 

– Dudelange har förtjänat att få delta i Europa Leauge och det är inget som vi kan ta ifrån dem. Laget slog bland annat ut Cluj på vägen hit. Jag gillade killarnas attityd, men vi kunde ha avgjort matchen tidigare. Vi hade problem under matchens gång, men det var också viktigt för några av spelarna att få några minuter i kroppen.

– Castillejo är i bra form och har helt rätt attityd. Jag är nöjd med hur vi kontrollerade matchen, men jag blev också påmind om att ingen match kan bli tagen för givet. Higuain hade flera chanser och skulle nog ha gjort ett hattrick idag. På senare tid har han sökt sig alltmer till straffpunkten under matcherna, medan han i Napoli sökte sig mer mot stolparna för att göra mål. Jag hoppas att inga motståndare hör mig säga detta..

– Man kan inte ta något för givet i fotboll. Vi förtjänade exempelvis inte att vinna mot Cagliari. Vi måste träna mycket mer, men det är svårt när mina spelare försvinner iväg på landslagsuppdrag i två veckor.

– Jag vet att många inte delar samma mening som jag, men jag bryr mig väldigt mycket om positionering, första touchen och hållningen på planen. Jag valde att rotera mycket i startelvan idag och det var inte för att jag tyckte att Dudelange var ett lätt motstånd. Jag gjorde det för att jag litar på alla mina spelare och ser hur hårt de jobbar varje vecka på träningarna. Jag är inte så dum att jag skulle låta en spelare spela om jag inte trodde på honom.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer