Ny minoritetsägare kan presenteras på fredag

Under våren har några enstaka rapporter kommit om att Milans president kommer att sälja en del av klubben till en ny investerare. De senaste två veckorna har flera medier rapporterat samma sak och nu ser det ut som om att en affär är nära.

På grund utav klubbens situation med UEFA och president Yonghong Lis situation med fonden Elliott, har nu kinesen bestämt sig för att sälja en del av klubben. Enligt bland annat Di Marzio, Sky, Milannews.it och La Gazzetta dello Sport kommer en ny investerare att köpa cirka 30% av klubben. Den nye investeraren ska se till att skjuta in mer pengar i klubben och kommer att hjälpa Milan att komma överens med UEFA angående FFP.

Sky och Di Marzio menar att denna nya investerare ska vara en entreprenör från Malaysia som representerar en asiatisk grupp. Superagenten Jorge Mendes ska också vara inblandad i affären och ska enligt uppgifter vara medlare mellan de båda parterna. Den nye minoritetsägaren kan eventuellt presenteras på fredagens styrelsemöte eller senare i juni.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer